Franciaország nem tiltja a Huawei eszközök használatát

Az illetékesek cáfolták, de azért elővigyázatosságra intik azokat, akik ilyen berendezéseket alkalmaznak.

Franciaország nem tiltja a Huawei eszközök használatát

Az Egyesült Államok folyamatosan azon van, hogy miként tudná egyre jelentősebben ellehetetleníteni a Huawei működését. Legutóbb olyan intézkedést vezetett be az USA, hogy az amerikai szolgáltatók nem vásárolhatnak olyan komponenseket állami támogatási pénz felhasználásával, amiket a Huawei vagy a ZTE gyárt. És legutóbb már arról szóltak a hírek, hogy Franciaország is megtiltja a Huawei berendezéseinek a bevetését, de erről a jelek szerint egyáltalán nincs szó.

A francia nemzeti kiberbiztonsági ügynökség, az ANSSI első embere, Guillaume Poupard hivatalosan is cáfolta, hogy beállt volna az Egyesült Államok mögé a Huawei hálózati eszközeinek az ellehetetlenítésében. Miután az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy nem jelent kiemelkedő nemzetbiztonsági kockázatot a kínai vállalat jelenléte, a Franciák is úgy döntöttek, hogy nem tiltják a Huawei készülékeinek a felhasználását.

A franciák álláspontja szerint nem lehet megtiltani a szolgáltatóknak, hogy a Huawei által gyártott és fejlesztett hálózati eszközöket használjanak. Ugyanakkor azt sem mondják az illetékesek, hogy használja mindenki a kínaiak fejlesztéseit, inkább arról van itt szó, hogy azért megfelelő körültekintéssel ajánlott a szolgáltatóknak eljárni. A kiberbiztonsági ügynökség úgy véli, hogy azért, ha mindenképpen állást kell foglalni, akkor inkább egy európai partnerrel érdemes dolgozni.

Galéria megnyitása

„Mi annyit mondunk a jelenlegi helyzetben, hogy nem pont ugyanakkor a lehetséges fenyegetés a biztonság szempontjából egy európai, mint egy nem európai beszállító esetében” – jelentette ki az ügyben illetékes francia szakember, Guillaume Poupard.

A legfrissebb értesülések szerint a francia hatóságok feltérképezik, hogy a szolgáltatók az országban milyen hálózati infrastruktúrával rendelkeznek. Amennyiben szükséges, ajánlásokat tehetnek az illetékesek, hogy miként lehetne a biztonságot növelni. A hivatalos álláspont szerint a Huawei berendezéseit a maghálózatban nem ajánlott bevetni, de senkit nem szeretne semmire sem kötelezni a hatóság. Azok a szolgáltatók, akiknél minden rendben van, 3-8 évre kapnak most működési engedélyeket.

Galéria megnyitása

Európában egyelőre senki nincs, aki olyan határozottan tiltaná a Huawei berendezéseinek az alkalmazását, mint a tengerentúlon az Egyesült Államok. És ez bizony eléggé fájó pont Donald Trump, amerikai elnök számára. Nyílt titok, hogy Trump az Egyesült Királyság vezetőjével, Boris Johnsonnal elég keményen össze is szólalkozott ebben az ügyben. Anglia korábban kiállt a Huawei mellett, mikor az USA éppen ennek az ellenkezőjét szeretett volna elérni.

Az Egyesült Államok konkrét bizonyítékot – az elmúlt két év folyamatos nyomásgyakorlása ellenére – a mai napig nem mutatott be a Huawei ellen. És a vállalat nem tud mit tenni, mint hogy ezt folyamatosan hangsúlyozza, amikor a biztonságot kifogásoló támadások érik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap