Nagyon népszerű az Android 12 bétája

Hivatalos beszámoló szerint sokkal többen telepítették mostanra, mint eddig bármelyik bétát ennyi idő alatt.

Nagyon népszerű az Android 12 bétája

A Google nem igazán szokott arról beszélni, hogy az előzetes béta kiadásai egy-egy új operációs rendszernek mennyire népszerűek, most viszont kitért erre, mivel akkora az érdeklődés, amire egyáltalán nem számított. Úgy fest egyelőre, hogy nagyon sokan szeretnék máris átélni az új felhasználói élményt.

Konkrét számokat a Google nem közölt arra vonatkozóan, hogy mennyi felhasználó csapott le mostanra az Android 12 valamelyik bétájára – hiszen mostanra a béta 2 kiadás is elérhetővé vált –, de azt elmondta Dave Burke, hogy messze többen szedték ezt le eddig és telepítették a készülékükre, mint bármelyik verziót eddig. Az Android fejlesztéséért felelős vezető nagyon bizakodó az elért eredmény okán.

Galéria megnyitása

A Google I/O keretében indította el a vállalat az Android 12 béta kiadását, addig csak előzetesek voltak, de már azok körül is nagyobbnak érződött az érdeklődés, mint a korábbi években. A fejlesztői konferencia keretében kiderült, hogy most is sok gyártó támogatja az operációs rendszernek a bétatesztelését egy-egy okostelefon révén, és részben ez is hozzájárulhatott az átlagosnál nagyobb érdeklődéshez.

Az új Material You grafikus felhasználói felület az elmúlt évek egyik legnagyobb változását hozza az Android megjelenésében, és talán ennek is köszönhetően alakult ki a nagy érdeklődés. Az Android 12 egyébként a Pixel 3-tól telepíthető a meglévő referencia okostelefonokra, és az ASUS, a OnePlus, az Oppo, a Realme, a Sharp, a Tecno, a TCL, a Vivo, a Xioami és a ZTE nyújt legalább egy okostelefonjánál támogatást az újdonság kipróbálására. Persze a Google partnerei nem azonnal, hanem kisebb-nagyobb lemaradással gondoskodnak erről.

Galéria megnyitása

Az Android 12 felülete úgy alakult át, hogy azt minden eddiginél jobban testreszabhassák a felhasználók, és olyan animációs rendszer került mögé, ami az eddigieknél természetesebb használati élményt nyújt majd. A biztonságra is nagy hangsúly esett a fejlesztésnél, az új Privacy Dashboard például remek eszköz lesz a jogosultságok kezelésére. A gyorsbeállítások több lehetőséget ad majd az emberek kezébe, és a megosztásnál is lesznek friss fejlesztések, plusz jön már kép a képben, egykezes mód, és így tovább.

Galéria megnyitása

A mostani hír kapcsán ki kell azt emelni, hogy azért fokozott óvatossággal kell lennie azoknak, akik szeretnének béta operációs rendszert használni. Az iOS és az Android esetében is mindig elmondjuk azt, hogy ennek különösen súlyos következményei lehetnek. Ilyenkor még sok rejtett hiba lehet a szoftveres oldalon, amik közvetlenül vagy közvetve, de akár adatvesztést is okozhatnak.

Nem egy konkrét példát lehetne mondani csak az elmúlt egy évből, amikor béta operációs rendszer használata vezetett kellemetlen helyzethez. Az mindenképpen jó, ha az emberek nyitnak ezek felé, mert így a fejlesztőknek több visszajelzés jut, és kevesebb eséllyel lesz rejtett hibája a végleges kiadásnak, de érdemes olyan mobilon vagy táblagépen próbálgatni az újdonságot, ami nem elsődleges használatban van, és nincsenek rajta érzékeny adatok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap