Nagy bejelentésre készül a Huawei

Nagy bejelentésre készül a Huawei

A Huawei biztosan ott lesz Berlinben az IFA-n, és a vállalat a rendezvényéről már ki is küldte az értesítését a nagyérdeműnek. A Huawei tavaly is képviseltette magát a berlini kiállításon, és akkor az új generációs rendszerchipjét állította reflektorfénybe, éppen ezért most szinte mindenki arra számít, hogy ezúttal is ilyen meghatározó újdonságra lehet számítani.

Az elektronikai eszközök expója idén augusztus 31-én nyitja majd meg a kapuit és szeptember 5-ig fog tartani. A Huawei pedig az első napra, tehát augusztus 31-ére várja a látogatókat a standjához. A kínai alakulat nem készül túlságosan hosszú rendezvényre, a tervek szerint csak 45 percig fog tartani a műsor, aminek a keretében több friss fejlesztés is a kamerák kereszttüzébe kerülhet. A vállalat délután 2 órára várja az érdeklődőket a színpadához.

Galéria megnyitása

A Huawei a meghívón semmilyen utalást nem rejtett el azzal kapcsolatban, hogy milyen újdonsággal készülhet, szóval hivatalosan nem lehet tudni, hogy mire kell készülnie a látogatóknak, de sokan arra számítanak, hogy a Kirin 980 lesz az előadás sztárja. A HiSilicon tervezésében készülő termék hajtja majd meg a jövőben érkező felsőkategóriás Huawei és Honor okostelefonokat, szóval igazán nagy jelentőséggel bír, és éppen ezért valószínűleg elég sokan gyűlnek majd össze az eseményre.

Jelenleg még semmilyen hivatalos információval nem rendelkezünk ennek a Kirin 980 kapcsán, de a pletykák alapján már kezd körvonalazódni, hogy mire is számíthatunk. Az már szinte biztosra vehető, hogy a TSMC fogja gyártani a terméket a Huawei számára, és az is borítékolható, hogy 7 nm-es csíkszélességen készül majd a rendszerchip. A híresztelések szerint a lapkában Cortex-A55 és Cortex-A77 processzormagok fognak dolgozni, és a Cortex-A77 egységekről azt lehet hallani, hogy 2,8 GHz-es frekvencia elérésére lesznek képesek. A dolog érdekessége, hogy az ARM eddig nem mutatott be Cortex-A77 néven feldolgozó egységet, szóval ez elképzelhető, hogy téves adat, és megvan arra az esély, hogy Cortex-A75 vagy Cortex-A76 mag munkálkodik majd a Kirin 980-ban. Már egy AnTuTu mérési eredmény is van, amit a Kirin 980-nak tulajdonítanak; ez egészen kiemelkedő, 356 ezer pontról szól, de ebből azért még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Állítólag az NPU is megújul majd itt, és jóval hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi megoldás a Kirin 970-ben. Az új neurális egység elvileg már wattonként 5 TOPS körüli számítási kapacitással fog rendelkezni. És érdekes módon olyan információkat is hallani lehet, hogy ebben a chipben egy egyedi integrált GPU bukkanhat fel, ami mindenképpen érdekes lenne, de sokkal valószínűbb, hogy továbbra is az ARM valamelyik megoldását veszi majd igénybe a Huawei. Az IGP tekintetében előre láthatólag 50 százalékkal lesz gyorsabb a konkurensénél, az Adreno 630-nál (SD845) az újdonság. A Kirin 980 esetében az 5G még feltételezhetően nem fog előkerülni, de az elképzelhető, hogy kitér majd az 5G fejlesztéseire a cég.

A Huawei mellett egyébként a Sony is biztosan tartani fog egy nagyszabású bemutatót az IFA keretében. A japánok már korábban beharangozták a saját eseményüket, és ők a nulladik napra, augusztus 30-ára várják az érdeklődőket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward