Nagy az igény a fapados Google appra

Letöltési mérföldkőhöz érkezett a Google Go alkalmazás, sokaknak jelent élhető megoldást.

Nagy az igény a fapados Google appra

A Google az Android (Go edition) operációs rendszerrel együtt alkotta meg a Go alkalmazáscsomagot azoknak az okostelefonoknak, amik szerényebb hardveres jellemvonásokkal bírnak. És a jelek szerint ezeket sokan kedvelik, veszik használatba előszeretettel akár a fapados rendszer használata nélkül is.

A Google keresőnek a Go változatát immáron több mint 100 millió alkalommal töltötték le az emberek világszerte a Google Play Áruház kínálatából. Ennek a népszerűsége meglehetősen nagy tempóval növekedik, ugyanis tavaly szeptemberben még csak 10 millió letöltésnél járt az applikáció. A programot a jelek szerint nem kizárólag azok használják, akik az Android (Go edition) operációs rendszerrel vásárolnak mobileszközt, hanem számos esetben töltik le a normál Androidot futtató készülékükre is. Bár minden bizonnyal az is segíti a terjedését, hogy egyre több olyan olcsó készülék kerül a boltokba, ami az Android (Go edition)-nel látja meg a napvilágot.

Galéria megnyitása

A Google Go népszerűsége valószínűleg elsősorban annak köszönhető, hogy alacsonyabb a hardverigénye mint a normál Google programnak, így régebbi eszközök gazdái is előszeretettel váltanak át erre, viszont nemcsak emiatt lehet vonzó a felhasználók szemében. Ez az applikáció rosszabb hálózati infrastruktúra esetén is aránylag jól használható, jóval kisebb adatforgalmat generál a teljes értékű programnál, miközben ugyanazokat a találatokat mutathatja. Emiatt jellemzően olyan régiókban veszik igénybe a legtöbben, amik elmaradottabbak a hálózati technológiák alkalmazását, lefedettséget tekintve. A fejlődő országokban, így például Indiában, Indonéziában és Brazíliában a Go alkalmazáscsomag minden tagja, így a Google Go is jól szerepel.

Érdekesség, hogy a Google Go egyébként nem is teljesen az Android (Go edition) operációs rendszerrel együtt kezdte a karrierjét, hanem ennek az alapjait a vállalat már korábban lerakta. Az első „könnyített” Google applikáció még a Search Lite néven futott 2017-ben. A Google Go igénybevétele kevesebb mint 5 MB adat letöltésével jár, és sok jó extra funkció használható benne gond nélkül. A keresést gyorsítandóan lehet használni hangutasításokat, és kiemelten láthatóak benne a népszerű témák, ezekben gyorsan lehet tájékozódni. Még arra is képes a Google Go, hogy felolvassa a keresési találatokat, valamint a honlapokat, így még több felhasználó lelheti benne örömét. Elmenthetőek és könnyen hozzáférhetőek benne a kedvelt keresések, weboldalak és más tartalmak. És a képek keresését követően ezeket pillanatok alatt meg lehet osztani, de küldhető vele például egy születésnapi üdvözlésre szolgáló GIF is. A Google még azt is az előnyök közé sorolja, hogy beállítható benne második nyelv, és ilyenkor a megadott nyelvet is előnyben fogja részesíteni a keresések során a szoftver.

A vállalat folyamatos fejlesztésekkel szolgál a Go applikációk esetében is, és a Google Go is szokott friss funkciókkal gyarapodni alkalomadtán. Így idővel még több vásárló számára lehet ideális ez a program.

Google Go: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap