Shop menü

MOTO G24 POWER – AZ ÜZEMIDEJE AZ ERŐSSÉGE

Néhány napja jött a Moto G24, most pedig ennek a felhizlalt telepes verziója került a kamerák kereszttüzébe, de más változást is hoz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Moto G24 Power – Az üzemideje az erőssége

A Motorola kínálata dinamikusan frissül, és a márka folyamatosan arra fókuszál, hogy minden árkategóriában korrekt ajánlatokkal rukkoljon elő. Most itt a Moto G24 Power, ami például már egy extra igényt is kiszolgál, hiszen masszív üzemidőt biztosít a megfizethető árazás mellett.

IPS technológiás megjelenítővel lépett a színre az akkukapacitásban megtolt Moto G24 Power, a képátlója pedig az eredeti kivitelhez hasonlóan 6,56 hüvelykes lett. A panel felületét csak a kamera kivágása töri meg a képernyő tetején. Nem fogja a legszebb látványt nyújtani az 1612 x 720 képpontos felbontásból és az 537 nites fényerőből eredően, de legalább 90 Hz-es működésre képes, így valamivel jobb tempóérzetet tud biztosítani.

Galéria megnyitása

A szerkezet rögtön az Android 14 operációs rendszerrel kerül majd elő a dobozából, már az első bekapcsolás alkalmával a legújabb My UX grafikus felhasználói felület fogadja majd az újdonsült tulajdonosokat.

Galéria megnyitása

16 megapixeles önarcképek megörökítésére képes a Moto G24, szóval ebből a szempontból egészen jól teljesíthet majd. Persze itt nem érdemes 4K Ultra HD videózásra számítani, csak Full HD felvételek készítésére alkalmas a készülék, de a videohívások alkalmával ez is elegendő lesz.

Galéria megnyitása

A Moto G24 Power kettő kamerát vonultat fel. Az elsődleges képalkotója egy 50 megapixeles érzékelőre épül, ami PDAF támogatással és pixel binning lehetőséggel is szolgál, mikor a pixeleket össze tudja vonni az egység az érzékenysége növelése érdekében. A társkamera a „Macro Vision” fantázianevet kapta, ennek megfelelően makrózásra dedikált, és csak egy 2 MPixeles szenzort használ, szóval nem kell erről sokat várni.

Galéria megnyitása

A G24 Powernél a Power nem a teljesítményre utal, a MediaTek Helio G85 található benne. Az általános használat során persze ez is elfogadható tempót biztosíthat majd, de azért meglesznek a korlátjai, a szebb androidos játékok nyüstölésére már nem ez a legjobb partner. A tárhely akár 256 GB is lehet, de alapból 128 GB-ot biztosít, a rendszermemória pedig a 8 GB-ot is elérheti, de a szerényebb kivitele csak 4 GB-ot kínál majd. A háttértárat lehet bővíteni memóriakártyával.

Itt még nem kell 5G-t keresni, de nem kizárt, hogy lesz olyan változata is a G24-nek, ám egyelőre marad a 4G LTE mobil hálózati modem a VoLTE kiterjesztéssel karöltve. Ezen felül rendelkezik a mobil 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi támogatással és Bluetooth 5 modullal is. Az A-GPS vevő egyebek mellett a Galileo támogatásról is gondoskodik, van a fedélzeten FM rádió, és régiótól függően még NFC is lehet benne. Hírünk alanya Dual-SIM-es, és dedikált fiókok várják a memóriakártyákat a burkolat alatt.

Galéria megnyitása

Kétféle kék színben fog a boltokba kerülni az újdonság, elérhető lesz világos és sötétkék árnyalatban egyaránt. 8,99 milliméter vastag a „vas” és 197 grammot nyom. Az ujjlenyomat-olvasót az oldalára pakolták a tervezők, és vízlepergető a kivitelezése, ami lényegében azt jelenti, hogy kapott egy speciális bevonatot, hogy a nedves baleseteket jobb esélyekkel élje túl. Még sztereó hangszóróval és 3,5 mm-es Jack aljzattal is szolgál a mobiltelefon (Dolby Atmos), miközben az USB-C aljzat is biztosított.

A Moto G24-gyel ellentétben a Power kivitelbe már egy 6000 milliamperórás kapacitású akkumulátort építettek a tervezők, amiről azt kell még tudni, hogy 30 wattos teljesítménnyel lehet tölteni. Szóval nemcsak hosszan bírja majd, hanem arányleg gyorsan újult erőre fog kapni, és újra meg lehet feledkezni a töltéséről akár 3 napig is. A gyorstöltő jár is a termék mellé, 33 W-os adapter lesz hozzá csomagolva.

A Moto G24 és a G04 Európában debütált, a Moto G24 Power viszont nem az öreg kontinensen bukkant fel először, hanem Indiában. Idővel valószínűleg felénk is eljut majd, de erre nem tért ki a márka. Az okostelefon ajánlott fogyasztói ára 4/128 GB-os kivitelben átszámítva 39 ezer forintnak megfelelő összegben lett meghatározva a világ legnépesebb országában.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére