Mostantól visszavonhatók a Messenger üzenetek

Hosszú ideig kellett várni erre a funkcióra, de ettől kezdve nincs akadálya az üzenetek teljes megsemmisítésének.

Mostantól visszavonhatók a Messenger üzenetek

Hosszú út vezetett a visszavonható üzenetekig a Facebook üzenetküldőjénél, de mostantól a rendszer már mindenki számára engedi, hogy egy bizonyos ideig vissza lehessen vonni az elküldött tartalmakat. A régóta várt újítás a globálisan és szinte minden felületen kihasználható.

A Messenger már egy ideje biztosan lehetőséget nyújt arra, hogy teljesen megsemmisítsék az elküldött üzeneteket, de ezt eddig csak nagyon kevesen tehették meg. Tavaly áprilisban derült fény erre, amikor kiderült, hogy Mark Zuckerberg több korábban elküldött üzenete is visszamenőleg törölve lett biztonsági okokból, nemcsak Zuckerberg nem látta azokat, hanem a fogadó partnere sem. Miután megerősítést nyert, hogy a vállalat első emberének – és még néhányaknak – valóban van erre módja, a felhasználók kérdőre vonták a Facebookot. A közösségi oldal pedig úgy látta a legjobbnak, ha enged, és mindenkinek lehetőséget nyújt erre. Az üzenetek visszavonását egyébként a Gmail például már régebb óta engedi, és a Messenger esetében is már korábban jelezték a felhasználók ezt az igényüket. Ám ha nem derül ki, hogy Zuckerberg profiljánál már ezt minden gond nélkül meg lehet tenni, akkor elképzelhető, hogy még ma sem lenne ilyen opciója mindenkinek.

Tavaly az év második felében már többször is hallani lehetett arról, hogy egyre szélesebb közönség bevonásával teszteli a Facebook az üzenet-visszahívást a Messengerben, most pedig már arról számolhatunk be, hogy ez végre elkészült, és már bárki igénybe veheti. Bár az lett volna a legegyszerűbb, ha a visszavonás kap egy külön gombot, de nem így alakult, hanem az eddig is meglévő „Eltávolítás” funkciót kell erre használni, ami egy hosszú érintést követően jön fel az applikációban. Ezen belül jelent meg az „Eltávolítás mindenkinek” opció az „Eltávolítás neked” mellett. Értelemszerűen az előbbi törli az egész beszélgetésből az adott tartalmat, míg az utóbbi csak a felhasználó saját előzményéből tünteti el.

Galéria megnyitása

Mark Zuckerberg esetében a törlési lehetőség hosszú időre visszamenőleg is alkalmazható volt, amit most a felhasználók teljes tábora megkapott, az viszont nem ilyen. Fontos kiemelni a funkció kapcsán, hogy csak 10 percig érhető el, szóval amint letelt a 10 perces időintervallum a küldéstől számítva, akkor már nincs lehetőség a visszavonásra. És azt is ki kell emelni, hogy nem nyomtalan a bejegyzések megsemmisítése, hiszen marad utána egy olyan sor, ami arra figyelmezteti a beszélgetés minden résztvevőjét, hogy onnan valami el lett távolítva. Ennél azt is lehet látni, hogy mikor lett elküldve, és mikor került sor a törlésre – persze a két időpont között legfeljebb 10 perc különbség lehet. Továbbá azt is érdemes figyelembe venni, hogy ettől még ugyanúgy azonnal megkapja a másik fél a leveleket, szóval semmi akadálya nincs annak, hogy lássa a később visszavonásra kerülő üzenetet.

A Messengeren üzenetek visszavonására a felhasználók szinte minden felületen lehetőséget kapnak. Az androidos és az iOS operációs rendszerű készülékeken futó alkalmazások, és a webes felület is gondoskodik erről – a programokat érdemes frissíteni a Facebook elmondása alapján.

Facebook Messenger: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap