Mókázás helyett adományozásra készül a Google április közeledtével

A vállalat hatalmas támogatást nyújt a különböző területeken, és jelentős kapacitást fordít a koronavírus elleni harcra.

Mókázás helyett adományozásra készül a Google április közeledtével

A Google minden évben szokott április elsejei poénokat elsütni, de 2020 más lesz. Ezúttal a cég már korábban arról határozott, hogy nem kíván vicces dolgokra figyelni – legfeljebb apró partizánakciók lehetnek a dolgozók részéről –, hanem a lehetőségeihez mérten mindent a koronavírus-járvány fékezésén lesz. És erre a célra fel is áldoz több mint 800 millió dollárt.

Nagy mókamester hírében áll a Google, ha az április 1-éről van szó, de ezúttal sajnos nem sok ember van vidám hangulatban globálisan, ugyanis a koronavírus elképesztő méreteket ölt szinte mindenhol. Már több mint 700 ezer ember kapta el bizonyítottan a kórokozót, és 34 ezernél is több áldozatot szedett a Kínából indult fertőzés.

„A Google ebben az évben félreteszi a tradíciókat ebből a szempontból, és tiszteletben tartja a COVID-19 világjárvány elleni küzdelmet. Jelenleg a legfontosabb célunk az, hogy segítsünk az embereknek, ezért elmentjük a vicces ötleteket a következő áprilisra, mely kétségkívül sokkal fényesebb lesz, mint ez a mostani.” – olvasható a vállalat belső levelében.

Galéria megnyitása

A Google a kialakult helyzet miatt úgy döntött, hogy inkább minden eddiginél nagyobb segítséggel kíván hozzájárulni a koronavírus elleni harchoz. És bejelentette, hogy egy 800 millió dollárt meghaladó alapot hozott létre a COVID-19 krízis miatt, amit különböző módon kíván felosztani.

A vállalat beszámolója szerint 250 millió dollárnyi hirdetési támogatással számolhat az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint globálisan több mint 100 ország kormányügynöksége, hogy minél hatékonyabban legyenek képesek eljuttatni a legfontosabb információkat a felhasználók számára. A cél a koronavírus terjedésének a fékezése és a kisebb helyi szervezetek megsegítése. A Google már korábban is nyújtott ilyenformán 25 és 20 millió dolláros segítséget, a WHO-nak és más civil szervezeteknek, KKV-knak.

Létrehoz a vállalat egy 200 millió dolláros befektetési alapot, ami támogatni fogja a kormányoktól függetlenül üzemelő civil szervezeteket, és azokat a pénzügyi intézeteket, amelyeken keresztül a kisebb vállalakozások is hozzájuthatnak tökéhez. Ezen a fronton a Google már korábban a Google.org révén nyújtott egy 15 millió dolláros segítséget a nonprofitoknak, hogy azok csökkenteni tudják a kisebb vállalkozások lemaradását.

A Google Ads keretében a cég 340 millió dollárnyi kreditet oszt szét az összes KKV számára a világon, akik rendelkeznek, vagy rendelkeztek aktív felhasználói fiókkal az elmúlt egy év során. Erről az érintettek globálisan a Google Ads fiókjukon belül értesülhetnek majd, és ezt lényegében szabadon felhasználhatja mindenki 2020 végéig a vállalat hirdetési platformján. A Google azt reméli, hogy ezzel segíteni fog majd a vállalakozások számára abban, hogy később újra vissza tudjanak térni a régi kerékvágásba.

És a Google Cloud szolgáltatás esetében is biztosít azoknak a szervezeteknek a Google 20 millió dollárnyi felhasználható kreditet, akik oktatási vagy kutatási célokkal szeretnék ezt használni a munkájuk során. A Cloud számtalan módon használható fel a koronavírus elleni harcban.

Végül a Google közvetlen pénzügyi segítségnyújtást biztosít majd olyan vállalakozások számára, melyek érdemben tudnák növelni a kapacitásukat a hozzájárulásból, hogy több arcmaszkoz és más védekezésre szolgáló eszközöket szállítsanak, vagy életmentéshez használatos gépeket hozzanak létre. Van jól bejáratott partnere is a Google-nek, akinek a támogatásával szeretné az arcmaszk gyártási kapacitását 2-3 milliósra emelni. És még egyéb törekvései is lesznek a vállalatnak azért, hogy minél több fronton tudjon segíteni.

A keresőóriás az alkalmazottjai bónuszát is megemeli, és ezeket az összegeket a dolgozók adományozási célokra is fordíthatják. Ennek a változtatásnak hála a Google alkalmazottak akár 20 ezer dollárt is adományozhatnak majd különböző segélyszervezeteknek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap