Mindent az 5G-re teszt fel a OnePlus

A vállalat nagy költségvetést fordít az 5G kutatására és fejlesztésére több központban globálisan.

Mindent az 5G-re teszt fel a OnePlus

A OnePlus kapcsán azt már tudni lehet, hogy a következő hónapban debütáló OnePlus 8 és OnePlus 8 Pro modelleket kizárólag 5G támogatással fogja a boltokba küldeni, és ez része annak a stratégiának, amit most jelentett be a vállalat.

Az „All in 5G” stratégia keretében a OnePlus a továbbiakban arra fog koncentrálni, hogy az 5G iránti elhivatottságát erősítse. A vállalat 2016 elején kezdett el a hardveres fejlesztések tekintetben az 5G-vel foglalkozni, és tavaly piacra dobta az első 5G-s készülékeit. A OnePlus 7 Pro 5G széles körben elérhető volt, a OnePlus 7T Pro McLaren Edition pedig csak limitáltan került a boltokba, főleg szolgáltatókon keresztül. Ezek a mobilok a Snapdragon X50 5G modemet vonultatták fel az elsők között.

A vállalat annak érdekében, hogy az 5G mellett a lehet a legjobb felhasználói élményről legyen képes gondoskodni, 30 millió dollárt fordít a továbbiakban csak ennek a technológiának a K+F költségvetésére. Nagy lökést ad majd idén a vállalat 5G-s pályafutásának, hogy az új csúcsmodelleket jelen állás szerint már kizárólag 5G szupporttal lehet majd megvenni.

Persze az 5G hálózatok még most is gyermekcipőben járnak, szóval arra tovább kell majd várni, hogy az 5G élményt minden ember első kézből tapasztalhassa meg, de ezt a cég is tudja, és azon lesz, hogy ezt a lehetőségeihez mérten megváltoztassa.

Galéria megnyitása

A OnePlus a fent említett összegből például olyan új alkalmazásoknak a létrehozását fogja támogatni, segíteni, amik a mindennapos életben közelebb hozzák az emberekhez azokat a lehetőségeket, amiket az 5G-vel lehet igazán kényelmes formában megvalósítani. A felhő alapú játékok futtatása izgalmasnak ígérkezik, ehhez nem kell majd más a cég szerint a mobil mellé, csak hálózati kapcsolat és egy kényelmes játékvezérlő. Az online videózás élményét is kiemelné a vállalat, és a felhős tárolás színterén is erősítene egyebek mellett.

Az 5G-re elkülönített 30 millió dolláros összegből a jövőbeli megoldások kutatására is jut majd, és a fejlesztői laboratóriumok is részesülnek majd a támogatásból. Pillanatnyilag a OnePlusnak Sencsenben és Tajpejben vannak 5G-re „szakosodott” laborjai.

Továbbá nagy erőbedobással teszteli az 5G-t a haidarábádi központjában, Indiában. Ez utóbbi azért is lehet kiemelten fontos a OnePlus számára, mert az elmúlt években a cég India első számú felsőkategóriás mobilmárkájává vált. A 400 dollár feletti ársávban több készüléket értékesít, mint a Xiaomi, a Samsung, vagy éppen az Apple.

Galéria megnyitása

Az 5G fejlesztések a OnePlus laborjaiban arra koncentrálnak majd, hogy a vállalat minden eddiginél jobb RF nyomtatott áramköröket tudjon létrehozni, hatékonyabbá tegye az antennákat, és hozzáigazítsa az 5G lehetőségeihez a multimédiás szekciót, így például a kamerát vagy éppen az audiót.

Ezeken felül a szoftveres megoldások is kiemelt fontosságúak lesznek. Ezen a téren fókuszba kerülnek majd a kommunikációs protokollok, az átviteli optimalizálások, és a hatékonyságot javító megoldások, és a végfelhasználói élmény komplex tesztelése is.

A OnePlus azt is kiemelte, hogy a minősítéseket végző hivatalok, valamint a szolgáltatók munkáját is segíti majd. Előzetes eszközöket fog biztosítani például a szolgáltatók számára, hogy gyorsabban tudják adoptálni a technológiát. És nem utolsó sorban ezáltal a vállalat még több szolgáltatónak a kínálatába szivárogat be. Sok mai gyártó nem igazán mutat érdeklődést az iránt, hogy a szolgáltatók palettáján megjelenjen, de a OnePlus igen, de az Egyesült Államokban például így tud sikereket elérni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap