Mindenkinek elérhető az ingyenes Microsoft Office alkalmazás

Ez a program sokak számára lehet egyfajta irodai svájci bicska, és a funkcionalitása folyamatosan bővül majd.

Mindenkinek elérhető az ingyenes Microsoft Office alkalmazás

A Microsoft tavaly jelentette be az egységes Office alkalmazás érkezését, ami kiemelkedően jó irodai funkcionalitással szolgál egyetlen program képében. Nem kell egy sor külön appot használnia annak, aki csak alapvető funkciókat használ, nem mélyül el teljesen az Excelben vagy például a PowerPointban diák szerkesztése közben.

Minden bizonnyal az olvasóink tisztában vannak azzal, hogy az Office a számítógépeken egy olyan komplex irodai szoftvercsomag, ami lényegében még az egészen speciális igényeket is majdnem teljesen ki tudja elégíteni. És a Microsoft már mobilra is elkészítette a főbb programoknak a dedikált másolatát hasonló funkcionalitással. Viszont annak is tudatában van a cég, hogy nem kell mindenkinek irtó komplex szerkesztő a hétköznapok során. Éppen ezért most a redmondiak kiadták az Office alkalmazást.

Galéria megnyitása

A Microsoft Office magában foglalja az Excelt, a Wordöt, valamint a PowerPointot is, és egyéb jó lehetőségekkel is szolgál. Fontos viszont azt rögtön leszögezni, hogy ezeket a programokat nem olyan funkcionális mélységgel fogja össze az Office, mint, amit a dedikált szoftverek nyújtanak, de a főbb képességeket biztosítják az emberek számára, teljesen ingyen. És attól nem kell tartani, hogy a cég felszámolná később az egyedi appokat, ez egy teljesen különálló fejlesztés.

A készítők ebbe az Office alkalmazásba belecsempészték az Office Lens képességét is, ezáltal pillanatok alatt lehet például dokumentumokat „szkennelni” digitális felhasználásra, és megörökíthető egy fehértábla tartalma. A képek szerkeszthetőek is adott esetben, szóval lehet átírható dokumentumot csinálni egy papírlapról, vagy akár táblázat is módosítható így. Az Excel Cards View révén gyorsan módosíthatóak cellaadatok. Az Office támogatja a PDF fájloknak a kezelését is, és olyan extrát is elérhetővé tett a Microsoft ebben az applikációban, hogy lehet aláírásokat pakolni PDF-ekre.

Galéria megnyitása

Az Office tehát tényleg egy eléggé jól sikerült mindenes, ami az esetek jelentős részében teljesen elegendő funkcionalitást biztosít a felhasználók többségének. Még gyors jegyzeteket is lehet benne menteni, szinkronizálni, sőt mi több, egyebek mellett még egy QR-kód olvasó is került az igazán színes kelléktárába a programnak. A dokumentumok számára szolgál már előre összeállított sablonokkal is a szoftver, és lehet vele használni harmadik féltől szármató adattároló szolgáltatást.

Fontos, hogy a Microsoft tervei szerint a funkciók sora bővülni is fog, méghozzá folyamatosan. Már most megnevezett a cég néhány olyan dolgot, amit terveznek integrálni a későbbiekben. Lehet majd szövegeket diktálni a számára, így akár dokumentumok szövege is bevihető lesz, és sok más extra mellett a formázáshoz is gyarapodni fog az eszköztár.

A Microsoft Office elérhető Android és iOS rendszerű eszközökre egyaránt, globálisan telepíthetik a felhasználók az alkalmazást, és mindkét platformon ingyenesen lehet használni. Táblagépek esetén még fejlesztés alatt áll a program, de idővel ott is a teljes funkcionalitásukkal lesznek ezek elérhetőek. A vállalat elkötelezett abban, hogy minden eszközre egyformán jól optimalizálja a mindenes applikációt.

Microsoft Office: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap