Shop menü

MINDENKI SZÁMÁRA ÉRDEKES ÚJÍTÁST HOZ A GOOGLE FOTÓK

Igyekszik majd hatékonyabban felidézni az emlékeket a szolgáltatás, amiben már eddig is egészen jó partnernek bizonyult.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Mindenki számára érdekes újítást hoz a Google Fotók

A Google folyamatosan dolgozik azon, hogy a Fotók alkalmazást minél több felhasználó vegye igénybe és alkalmazza a fényképek, videók kezelése során. Ezen keresztül lehet menedzselni az online tárolt felvételeket is, és rendszeresen szokott az applikáció értesítéseket feldobni emlékekkel. Ezúttal pedig arról számolhatunk be, hogy az emlékek tálalását kicsit felturbózza a cég.

A Fotók alkalmazáson belül látható lesz egy külön fül Memories, vagyis Emlékek névvel, ez pedig igyekszik majd úgy tálalni a fényképeket, mint egy kreatív fotóalbum a digitális térben.

Az egyszerű Fotók fül mellett azonnal az Emlékek lap fog megjelenni az applikációban a Könyvtár és a Kereső mellett. Korábban itt több lap is volt, de a vállalat igyekszik rendben tartani a dolgokat. Szóval az Emlékek bevezetését követően is csak négy opció lesz a képernyő alján, hogy ne legyen túlzsúfolt a felület.

„Telefonjaink egyre több fotóval és videóval vannak tele, amelyek a megörökítik a mindennapi pillanatoktól kezdve az ember életében elért mérföldkövekig mindent.” – emelte ki a Google, majd hozzátette, hogy a valóság persze nem ilyen csodálatos, mert a képek között sok a homályos, duplikált vagy éppen oda nem illő felvétel. Ezért hozták létre a mérnökök az Emlékek funkciót, ami még nem összekeverendő az új Emlékek lappal. Az emlékezetes felvételeket a rendszer többféle módon képes már tálalni, és ezeket a fejlesztéseket már több mint 500 millió ember használja havi rendszerességgel.

Galéria megnyitása

A korábbi fejlesztések népszerűsége ösztönözte arra a Google csapatát, hogy további lépéseket tegyenek az emlékek tálalására. Így született meg az Emlékek dedikált oldala. A vállalat arról beszélt, hogy ide a mesterséges intelligencia segít majd beválogatni a különböző fényképeket és videókat. Automatikusan hozza létre a Google Fotók a válogatott és rendezett emlékeket, és többféle módon lehet majd ezeket megtekinteni. Generatív MI-vel adható cím is az emlékeknek.

A szolgáltatás időrendben fogja az érdekesebb fényképeket csokorba szedni, így lehet visszafelé utazni az időben, mikor az ember visszatekeri a korábbi emlékezetes pillanatokat. Már négy éve dolgozik a Google Fotók csapata különböző fotókat és videókat szortírozó és kiválogató technológiákon, és nagy tapasztalata van a rosszul sikerült képek kiszűrésében is. Mindazonáltal az összeállított emlékeket lehet szerkeszteni is, ha esetleg valami mégsem nyeri el az ember tetszését. Hiszen megeshet az, hogy az algoritmusok nem megfelelően választják ki a legfontosabb felvételeket.

Galéria megnyitása

Mikor a felhasználó megnyit egy összeállított „albumot” egy eseményről, akkor a felvételeket automatikus lejátszással is át lehet majd nézni. Ilyenkor a rendszer mindig magától fog váltani a képek között. Hasonló tálalásról van itt szó, mint az Instagram Történetek esetében. Az Emlékeket mindig igyekszik majd érdekesen tálalni a Google Fotók, és biztosít megosztási lehetőséget is. A megosztást lehet használni arra, hogy az összeállításokat elküldje a felhasználó a barátainak, akár azoknak, akikkel együtt élte át az adott utazásokat, élethelyzeteket.

Először az Egyesült Államokban lesz látható a Google Fotókon belül az új Emlékek fül, de idővel ezt fokozatosan kiterjeszti a vállalat. A szolgáltatás az emlékképeknél is lehetőséget nyújt majd a képek fizika megrendelésére is, ami már hosszú ideje biztosított, egyebek mellett ebből is van némi bevétel, mert egyébként a Fotók nem a legjobb bevételtermelő app alapból.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére