Minden Pixelre elérhető a Night Sight

Minden Pixelre elérhető a Night Sight

A Google már korábban bejelentette, hogy új módot hoz létre az éjszakai fotózáshoz, és ez most futott be a Google Camera alkalmazással. A Night Sight névre hallgató lehetőség az első visszajelzések alapján eléggé jól teljesít, és kiválóan tud alkalmazkodni, ráadásul nemcsak az új generációs Pixeleken lehet használatba venni, hanem elérhető lesz az összes eddig megjelent Pixel okostelefonon.

A keresőóriás által létrehozott éjjeli fotós mód egy kicsit hasonlóan működik, mint a HDR fényképezés, csak ebben az esetben elvileg több összetevővel kalkulál a kamera alkalmazása mögött álló algoritmusnak. A funkció rövid idő alatt több képkockát is megörökít a tökéletes esti képek megalkotásához, és a felvételek között mindig eltérő expozíciót használ. Ami itt nagyon fontos, hogy a rendszer képes magától felmérni, hogy milyen záridőt tud az adott helyzetben beállítani, ehhez pedig a mozgási szenzorok adatait veszi figyelembe. Ha azt érzékeli, hogy nagyon remeg a felhasználó kezében a mobil, akkor nem lehet több másodperces záridőt belőni, a fotó elmosódna, ám ha megfelelően meg van támasztva a gép, akkor ez nem jelent gondot. A Night Sight mindig arra fog törekedni, hogy a lehető leghosszabb záridőt állíthassa be, mert ez kulcsfontosságú a részletek megörökítésekor. A folyamat során arra is ügyel a program, hogy a bemozdult részleteket eldobja, és csak az éles területeket tartsa meg a képeken, így elkerülhetőek a homályos fotók.

Galéria megnyitása

A Night Sight esetében egy kicsit hosszabb ideig tart egy fotót megörökíteni, de az első beszámolók alapján abszolút megéri ezt használni, mert tényleg nagyon jól dolgozik. Akár olyan helyeken is érdemes lesz bekapcsolni a Night Sight funkciót, ahol csak szimplán kevés a környezeti fény, például egy templomban vagy múzeumban. Ehhez hasonló funkcióval egyébként a Xiaomi és a Huawei is szolgál már. A Night Sight segítségével készített képeknél egyébként a zaj sem fog olyan komoly gondot jelenteni, mint például egy magas ISO beállítás mellett megörökített képnél, ugyanis a Google ügyel a zajszűrésre, és mindig úgy próbálja majd a rögzített képkockákat összedolgozni, hogy a lehető legalacsonyabb zajszintet tartsa. A színeket gépi tanulás bevetésével próbálja majd az algoritmus a lehető legtermészetesebbre hangolni, mivel éjszaka a színek reprodukálása is nagyon nehéz feladat a trükkös fényviszonyok között.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Google az új funkció megjelenéséről szóló blogbejegyzésében igyekezett néhány jó tanácsot is adni a felhasználóknak, hogy minél jobb esti képeket tudjanak létrehozni. A vállalat elmondása alapján amikor éjszakai fotót csinál az ember, akkor már a kép megörökítése előtt érdemes néhány pillanatig a célon tartani a gépet, így tud alkalmazkodni a kamera, és az exponáló gomb megnyomását követően a lehető legstabilabban kell tartani a telefont. (A vállalat azt is hozzáteszi, hogy meg kell próbálni egy fix ponton megtámasztani a készüléket a fotózás idejére, ez ugyanis rengeteget segíthet.) Az éjszakai képeknél különösen nagy gondot jelenthet, ha a kamera optikája piszkos, szóval ajánlott megtörölni a lencsét a fotózás előtt. A fókuszpont beállítása este nehézkes lehet, ezért minden alkalom meg kell tapintani a megörökíteni kívánt témát. A telefont nem szabad a fényforrásokra (pl. utcai lámpa) irányulóan tartani, az ugyanis anomáliákat okozhat. És bár a Night Sight tényleg képes nagyon jól teljesíteni bizonyos körülmények között, teljesen sötétben ez sem tud mit tenni, szóval ilyenkor mindenképpen be kell kapcsolni a LED-es villanót.

A Google Camera alkalmazás legfrissebb kiadása a Night Sight móddal a következő napokban ér majd el a Pixel felhasználókhoz. A vállalat pedig minden tulajdonost arra bíztat, hogy osszák meg a fotóikat a #teampixel és a #nightsight címkékkel a közösségi oldalakon.

Google Camera: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap