Minden Nokia Android Pie-ra frissül?

Minden Nokia Android Pie-ra frissül?

A HMD Global a kezdetek óta elkötelezett amellett, hogy tempósan és sokáig frissítse az okostelefonokat a legújabb főverziókra. A finnek továbbra is hangsúlyozzák az új rendszerek használatának a fontosságát, és ennek eredményeként az eddig megjelent mobilok a lehetőségekhez mérten megkapják majd az Android 9.0-t.

A HMD Global 2016 végén alakult, és a Nokia 6 volt az első olyan okostelefonja, amely az Android operációs rendszerrel lépett a színre. Azon a modellen kezdetben még az Android 7.1.1 futott, ami mostanra már többször is frissült, és az Android 9.0 érkezésével lényegében már a második főverziós frissítésen esik majd át. Hasonló a helyzet a Nokia 8, a Nokia 7, a Nokia 5 esetében, valamint a Nokia 3 is ugyanebben a cipőben jár. Az Android Pie az első főverziós frissítése lesz a tavalyi Nokia 7 Plus-nak, a Nokia 3.1-nek, a Nokia 5.1-nek, a Nokia 5.1 Plusnak, a Nokia 6.1 két változatának, továbbá a Nokia 8 Siroccónak is, ami jelenleg a zászlóshajó szerepet tölti be.

Galéria megnyitása
A Nokia 7 Plus az Android 9.0-val.

Szemfüles olvasóink kiszúrhatják, hogy a fenti felsorolásokból hiányoznak az alsókategóriás megoldások, így a Nokia 2, a Nokia 1 és a Nokia 2.1. Nos, ezekről egyelőre a HMD Global hivatalosan nem beszél a frissítés kapcsán, ennek pedig minden bizonnyal az lehet az oka, hogy az említett gépezeteken az Android 8.1 Oreo (Go edition) operációs rendszer fut. A „fapados” Androidból eddig a Google nem jelentett be frissebbet, de valószínűleg a későbbiekben ebből is lesz olyan, ami már az Android Pie-ra épül, addig viszont várni kell. (Néhány forrás már most megelőlegezik ezeknek is, hogy frissülni fognak, de azért ezt az információt kezeljük fenntartásokkal addig, amíg nem hivatalos a dolog.)

Galéria megnyitása

A HMD Global minimális változtatásokkal (pl. lecserélt kamerás alkalmazás) használja az okostelefonjain a gyári Android operációs rendszert, és részben ennek köszönhető az, hogy jól halad a fejlesztéssel a főverziók adaptálásakor. Az Android Pie révén a felhasználók kapnak majd adaptív akkumulátor- és fényerőkezelést, funkciókban gazdagabb értesítési felületet, és egyebek mellett egy jelentősen átdolgozott vezérlési rendszert, ami a gesztusokkal dinamikusabb használatot fog lehetővé tenni, miután beletanul az ember.

Elsőként biztosan a Nokia 7 Plus kapja majd meg a HMD Global berkeiben az Android 9.0-t, de azt nem lehet tudni, hogy erre pontosan mikor fog sor kerülni. A szakemberek nagyon jól állnak a fejlesztéssel a Nokia 7 Plusnál, mivel ez az okostelefon a Google I/O óta részt vett a bétatesztelésben is. A kiadásra jelölt Android Pie verzió már elérhető a mobilra, ez alapján pedig az sem volna meglepő, ha még ebben a hónapban megérkezne rá a végleges frissítés. Fontos még azt is megjegyezni ezen a ponton, hogy Kínában korábban már a Nokia 7, Nokia 6.1, és a Nokia 8 Sirocco is kapott előzetes bétát, szóval feltételezhetően ezek a modellek fogják követni a Nokia 7 Plust.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap