Milliárdos veszteséget produkált a Xiaomi

Milliárdos veszteséget produkált a Xiaomi

A Xiaomi idén a tőzsdére mehet, és a becslések szerint a vállalat piaci kapitalizációja 70-80 milliárd dollár körül alakulat majd. A Xiaomi legfrissebb pénzügyis jelentése azonban nem fog túl sokat hozzátenni a sikerhez.

A kínai alakulatnak 1,1 milliárd dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie az idei első negyedévben. Öröm az ürömben, hogy a céget a növekedésben egyszeri kiadások húzták vissza, és valójában pozitív volt a mérlege a működési eredményt tekintve. Ha az egyszeri tételeket kivonnánk a képletből, akkor 162 millió dolláros nyereség maradna. A Xiaomit folyamatosan erős kettősség jellemzi egyébként. Tavaly brutális növekedést produkált az eladásokat tekintve, amivel a cég megerősítette a helyét a toplistás gyártók mezőnyében, viszont ez idő alatt 6,9 milliárd dolláros mínuszt termelt.

Galéria megnyitása
Lei Jun

Persze a befektetők tisztában lehetnek azzal, hogy a Xiaomi nem egy olyan vállalat, ami a lehető legnagyobb profit felhajtására megy rá. A cég egyik alapítója, Lei Jun április végén arról beszélt, hogy a haszonkulcsot 5 százalékos szinten tartják a hardvereik esetében, és ezen a jövőben sem szeretnének változtatni. Ennek köszönhető az, hogy a Xiaomi okostelefonjai szinte minden esetben a piac legjobb ár-érték arányát tudják nyújtani a különböző ársávokban.

A Xiaomié a legnagyobb kínai IPO lehet 2014 óta, akkor az Alibaba ment a tőzsdére az Egyesült Államokban. A kínai vállalat óriási növekedési potenciállal rendelkezik, és a mostani pénzügyi beszámoló szerint nemcsak a hardverek járulnak hozzá komolyan a cég forgalmához, hanem már a szoftveres megoldások iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, azokkal pedig jobban tudja növelni a profitját.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward