Miért nem bukkant fel a GeForce RTX 3080 Ti az Nvidia előadásán?

A korábbi pletykák alapján szinte biztosra lehetett venni, hogy érkezik az új videokártya, ám az előadáson mégsem került elő. Sajnos nem véletlenül...

Miért nem bukkant fel a GeForce RTX 3080 Ti az Nvidia előadásán?

A CES 2021-nek már hivatalosan is vége, ám a show idején bejelentett újdonságokról azért még szállingózni fognak a hírek néhány napig, annyira sok bejelentés látott napvilágot. Hiányérzetünk persze így is lehet, hiszen a CES előtti időszakban többször is felmerült a GeForce RTX 3080 Ti érkezése, és a pletykák rendre azt állították, az új videokártya már a show alkalmával felbukkanhat, erre pedig az Nvidia virtuális előadásán kerülhet sor.

Az Nvidia előadása rendben lezajlott, bemutatkoztak a mobil GeForce RTX 30-as videokártyák, plusz a GeForce RTX 3060 is előkerült, amiről korábban szintén érkeztek pletykák, igaz, ennek a terméknek elvileg csak februárban kellett volna bemutatkoznia. Végül is a bemutató csak formális rajt volt, mert az új kártya tényleg csak februárban jelenik meg, tehát ha úgy nézzük, mégis jó volt a jövendölés.

Galéria megnyitása

A GeForce RTX 3080 Ti azonban egy szó erejéig sem kapott említést a rendezvényen, aminek prózai okai vannak: egyszerűen annyira csúcsra van járatva a GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyák gyártása, amennyire csak lehet, ez a tempó mégsem elég ahhoz, hogy a vásárlók felől mutatkozó igényeket rendben és időben kielégíthessék. Ráadásul időközben a kritpvaluta-láz is kezd újraindulni, ami tovább ronthatja a kártyák elérhetőségét, igaz, ha ez a roham elég magas szintet ér el, az Nvidia speciális, kriptovaluta-bányászoknak szánt modelleket is bemutathat – már vizsgálják ennek lehetőségét.

A GeForce RTX 3080 Ti rajtját tehát pont a fentiek miatt halasztották későbbre, legalábbis erről számolt be a GamersNexus. Ezzel együtt az ugyancsak érkező GeForce RTX 30 Super sorozat tagjainak rajtja is hátrébb csúszhatott. A döntés igazából érthető és logikus: nincs értelme egy újabb videokártya piacra dobásával tovább rontani az Ampere GPU-k elérhetőségét csak azért, hogy legyen egy újabb modell, amit ugyanolyan nehéz elérni kereskedelmi forgalomban, mint társait. Az Nvidia AIB partnerei megerősítették, tényleg ezért csúszik az említett videokártyák rajtja, azzal kapcsolatban azonban még nincs információ, hogy ezek a termékek pontosan mikor jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban. Az Nvidia tervei szerint a GeForce RTX 30-as sorozat tagjainak elérhetősége ebben a negyedévben már javulni fog, és a Radeon RX 6000-esek csapnivaló helyzete is javulhat – reméljük, tényleg így lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap