Kriptovaluta-bányászat 78 darab GeForce RTX 3080-assal

Emelkedő árfolyam jellemzi a kriptovaluta-piacot, amelynek köszönhetően ismét egyre többen próbálkoznak videokártya alapú kriptovaluta-bányászattal.

Kriptovaluta-bányászat 78 darab GeForce RTX 3080-assal

A Bitcoin árfolyama manapság sorra dönti a rekordokat, hírünk írásakor éppen 9 859 790 forintot, azaz 33 181 dollárt ér egyetlen ilyen kriptovaluta. A Bitcoin szárnyalása természetesen a többi kriptovaluta árfolyamára is hatással van, vagyis minden fontosabb ilyen digitális fizetőeszköz árfolyama emelkedik, köztük azoké is, amelyeket még érdemes lehet GPU-val bányászni. Utóbbi körbe tartozik az Etherum, amely hírünk írásakor éppen 1040 dolláros árfolyamon állt, vagyis egy ilyen kriptovaluta értéke 307 985 forint volt.

Mivel egyre többen látnak fantáziát a kriptovaluta-bányászatban, ez természetesen a videokártya piacra is negatív hatást gyakorol, hiszen az amúgy is nehezen elérhető modelleket így még nehezebben lehet megkaparintani, valamint az árak további növekedésére is lehet számítani. A helyzet tovább romolhat, amennyiben egyre több olyan rendszer épül, mint hírünk főszereplőjéé, aki nem kevesebb, mint 78 darab GeForce RTX 3080-as videokártyát szervezett össze egyetlen bányászkonfigurációba.

A GeForce RTX 3080 remek választásnak bizonyul, ha Etherumot szeretnénk hatékonyan, jó teljesítmény/fogyasztás mellett bányászni a rendszerrel, ráadásul szép profitot is hozhat, már amennyiben nem szakad be idő előtt a kriptovaluta-piac. A szóban forgó rendszert Simon Bryne építette és Berta 2 névre keresztelte. Értéke nagyjából 100 000 amerikai dollár lehet, ha azt feltételezzük, hogy az egyes kártyák a 699 és 1199 dollár közötti ársávban sikerült megkaparintani.

Galéria megnyitása

Hogy egy efféle extrém rendszer mennyit hoz a konyhára? A Minerstat adatai alapján egyetlen GeForce RTX 3080-as videokártya nagyjából 6,35 és 9,15 amerikai dollár közötti összeget tud termelni napi szinten, és ebben már a rendszer működéséből származó költség is benne foglaltatik, vagyis ez „tiszta profit”. Persze a számok folyamatosan változnak, hiszen az Etherum árfolyama is kileng, de alapnak mindenképpen jók az említett értékek. Ha a fentiekkel számolunk, akkor havi szinten 15 000 és 21 000 dollár közötti profit jöhet össze, vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint a 78 darab GeForce RTX 3080-as videokártya árát nagyjából 6,6 hónap alatt lehet kitermelni.

Persze időközben egy vagy több videokártya meghibásodását sem lehet kizárni, ami felborítja a számítást, valamint az sem tudható, mikor kezd lejtmenetbe a Bitcoin árfolyama, ezért a számítás erősen feltételes, sok-sok tényező befolyásolhatja a tényleges végkimenetelt. Az viszont biztos, hogy ha megint sokan beleugranak a kriptovaluta-bányászatba, az ismét videokártya-hiányt, illetve extrém magas videokártya-árakat eredményezhet, mint azt legutóbb már megtapasztalhattuk… Érdekesség: hírünk írásakor egyetlen GeForce RTX 3080-as videokártya sem volt elérhető aktuális kínálatunkban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap