Hamarosan javulhat a legújabb videokártyák elérhetősége

Március környékére már könnyebb lesz elérni az új videokártyákat kereskedelmi forgalomban, mint manapság, ám az árak mérséklődésére nincs sok esély, sőt, inkább drágulásra lehet számítani, ahogy azt az elemzők néhány hete megjósolták.

Hamarosan javulhat a legújabb videokártyák elérhetősége

A legmodernebb videokártyák elérhetősége eléggé csapnivaló manapság, az elmúlt néhány hét folyamán pedig még tovább romlott a helyzet, ugyanis a közelgő drágulás, illetve a kriptovaluták szárnyalása még nagyobb rohamot okozott a felhasználók részéről, így most már tényleg óriási szerencse kell egy GeForce RTX 30-as, vagy éppen egy Radeon RX 6000-es sorozatú termék megkaparintásához. És a helyzet a régebbi videokártyák forgalmára is hatással van, azok is egyre nehezebben érhetőek el és egyre drágábbak.

A kilátások tehát egyáltalán nem jók: alaposan fel van adva a lecke minden gamer számára, aki most éppen új videokártyával szeretné bővíteni rendszerét annak érdekében, hogy szintet léphessen teljesítmény tekintetében. Az új videokártyák már megjelenésüktől kezdve drágábbak voltak, mint a gyártó által megállapított ajánlott végfelhasználói ár, ám ez érthető volt, hiszen a nyerészkedők és gamerek egyaránt megrohanták a boltokat, a készletek pedig nem tudtak lépést tartani a régen nem látott igényszinttel.

Galéria megnyitása

Úgy tűnik, hogy az első negyedév folyamán javulhat a Radeon RX 6000-es és a GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyák elérhetősége, ugyanis mind az AMD, mind pedig az Nvidia törekszik arra, hogy több videokártya készülhessen, ám egyik gyártó sem árulta el, pontosan mennyivel növekszik a termelés havi szinten, így az is rejtély, mekkora javulásra számíthatunk.

Az árak csökkenésére nincs sok esély a korábban beharangozott drágulás miatt: egyrészt a nemrégiben életbe léptetett büntetővámok, másrészt a kriptovaluta-bányászat újbóli fellendülése miatt is áremelkedésre számíthatunk. Ennek értelmében, ha ugyan drágábban is, de március környékére már mindenképpen javulhat a helyzet mindkét térfélen, már amennyiben minden a jelenlegi tervek szerint halad és nem jön közbe semmi váratlan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap