Shop menü

MI TÜNTETI EL SKYPE-ON A RUMLIS HÁTTERET

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
MI tünteti el Skype-on a rumlis hátteret

Több olyan videocsevegést támogató applikáció van már, ahol a hátteret a felhasználók megváltoztathatják, elhomályosíthatják. Tud ilyet például a Teams is. A Skype esetében sem ismeretlen ez a funkció, mert az asztali kliens tudja, és most már az iOS operációs rendszert futtató készülékeken is lehet ilyen opcióval élni.

Napjainkban minden korábbinál több ember kényszerül arra, hogy online tartsa a kapcsolatot a barátaival, az ismerőseivel, és a munkatársaival is. A videohívásoknál nem dobhat össze magának mindenki egy stúdiót, ahol minden rendezett és tiszta, éppen ezért úgy próbálnak helyezkedni az emberek, hogy legalább a háttérbe eső kicsi rész letisztult legyen. Ebben a helyzetben tesz jó szolgálatot a Skype újítása.

A Microsoft kiemelte, hogy a videohívások közben a hátteret mesterséges intelligencia bevetésével tudja a szolgáltatás elhomályosítani. Működik majd ez a lehetőség az iPhone-nál és az iPadnél is, szóval az iPadOS esetében is biztosított a szupport. Mivel sokan használnak táblagépeket az ismerősökkel, munkatársakkal való kapcsolattartásra, így ez különösen jól jön.

Galéria megnyitása

A háttérmosás nagyon könnyen bekapcsolható, hívás közben meg kell nyitni a beállítási lehetőségeket a három pontos gombbal. Itt pedig „Blur my background” opciót kell megérinteni, és máris el fog homályosodni minden, ami a felhasználó mögött található.

Az elhomályosítás úgy fog menni, hogy az algoritmus képes lesz felismerni a felhasználó arcát, haját, valamint a kezeit is. Ezáltal elkerülhető, hogy olyan dolgot is „elrejtsen” a Skype, amit nem kellene. A folyamatos gesztikulálás sem okozhat majd gondot, nem fogja zavarba hozni az MI-re támaszkodó funkciót.

Hogy az Android esetében ezt mikor fogja megoldani a Microsoft a Skype esetében? Nos, ezt egyelőre nehéz megmondani, mert a vállalat hivatalosan erre nem tért ki. Viszont, ha ez már közel lenne az elkészüléshez, akkor elképzelhető, hogy az iOS-re és az Androidra is egyszerre vetette volna be.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére