MI kerülhet a csevegő appokba a Google révén

MI kerülhet a csevegő appokba a Google révén

A Google már egy ideje alkalmazza a Smart Reply funkciót a Gmailben és a Messages alkalmazásban is (és a mostanra felszámolt Allóban debütált), és most ezt mindenki számára elérhetővé teszi. A Smart Reply API-t gyakorlatilag bármelyik üzenetküldőbe beemelhetik a jövőben a fejlesztők, hogy ezzel javítsák a felhasználói élményt.

A Smart Reply a gépi tanulást kihasználva automatikusan generál a rendszer különböző válaszüzeneteket. Általában három válaszüzentet kínál fel ez a funkció, és a felhasználónak csak meg kell böknie az általa megfelelőnek véltet, és a program azonnal továbbítja azt a partner/partnerek számára. A vállalat szakemberei úgy alkották ezt meg, hogy az utolsó üzeneteket tanulmányozza a szoftver a megfelelő válaszok létrehozásához, és képes érzékelni olyan dolgokat is, hogy például erőszakos vagy érzékeny témáról van szó, és ilyenkor inkább a háttérbe vonul, nem tesz javaslatokat. A Smart Reply válaszai az értesítési felületen is megjelennek majd, nem csak az alkalmazás megnyitását követően, így egyszerűen lehet ezeket küldeni akár más tevékenység megszakítása nélkül is.

Galéria megnyitása

Az újonnan elérhetővé vált API az ML Kit gépi tanulásos eljárásoknak létrehozott csomag részét képezi, ezt kell igénybe venni a fejlesztőknek ahhoz, hogy a Smart Reply-t felhasználhassák. Ez a különleges eszköz Androidra és iOS-re írt applikációkban egyaránt felhasználható.

Mivel a biztonság is lényeges az ilyen fejlesztéseknél, erre is kitért a keresőóriás. Elmondta a Google, hogy a Smart Reply kizárólag helyben feldolgozott adatokkal üzemel, nem továbbít semmilyen információt külső szerverre, és nem is őrzi meg a korábbi előzményeket, csak az aktuálisakat használja fel. Tehát amennyiben nincs a számára elegendő előzmény (legalább 10 üzenet), akkor nem is fog működni, de ez így normális. A Smart Reply egyelőre csak angol nyelven használható, de a későbbiekben más nyelvekre is ki fog terjedni a támogatása.

Galéria megnyitása

És még ezen a ponton azt is megjegyezte a Google, hogy az ML Kit megkapta a Language Identification API-t is, ami arra szolgál, hogy felismerje akár már néhány szó alapján, hogy milyen nyelven íródott az adott szöveg. Sok olyan program van, aminél lényeges eldönteni a használt nyelvet, és ez a fejlesztés ezt automatikusan meg tudja oldani, nem kell a felhasználót arra kérni, hogy válassza ki manuálisan, hogy milyen nyelvvel szeretne dolgozni. A Language Identification API néhány milliszekundum alatt meg tudja mondani, hogy milyen nyelvvel találkozott, több mint 100 nyelvet képes már felismerni, és az iOS-en, valamint az Androidon is használatba vehetik a Google partnerei.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap