Shop menü

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA KÖLTÖZIK A SAMSUNG OKOSÓRÁKBA IS

A One UI 6 Watch felülettel megkapnak a viselhető kiegészítők is különböző Galaxy AI funkciókat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Mesterséges intelligencia költözik a Samsung okosórákba is

Nagyon bejött a Samsungnak a Galaxy AI, legalábbis az egészen biztos, hogy az idei évben a cég erre igyekszik építeni, és lépten-nyomon az eszközei által biztosított mesterséges intelligencia funkciókra próbálja felhívni az emberek figyelmét. A Galaxy S24 bemutatójánál a Galaxy AI vitte el a show-t, és most a Galaxy Watch okosóráknál is képbe kerül a Galaxy AI.

Bejelentette a cég egy előzetes – a mesterséges intelligenciára fókuszáló – közleményben a One UI 6 Watch rendszer érkezését, azt hangsúlyozva, hogy milyen Galaxy AI funkciókra lehet majd számítani. A cég szerint a generatív MI-nek van helye az okosórákon is, és a fejlesztések egy részét most felvezette.

Galéria megnyitása

A viselhető kiegészítőknél a gyártók általában igyekeznek arra fókuszálni, hogy az egészségügyi lehetőségek terén tudjanak villantani érdekes funkciókat. Éppen ezért nem meglepő, hogy a Samsung most arról beszélt, hogy a Galaxy AI segíteni fogja a platformot abban, hogy a felhasználók számára még átfogóbb egészségi betekintést biztosítson. Új motivációs módszerek is jönnek majd annak érdekében, hogy a felhasználók a hétköznapok során fittebbnek érezzék majd magukat.

Az új Energy Score lehetőséget nyújt majd az embereknek arra, hogy a jobban megértsék a napi kondíciójukat. Egy olyan pontszámot fog mutatni az óra, ami lényegében a viselője energikusságát fogja meghatározni a különböző mérési eredmények mélyelemzésével. A Samsung az Energy Score számításánál tényleg minden egészségügyi infót igyekszik majd feldolgozni a megfelelő módon, hogy egy hiteles adattal tudjon szolgálni. Többféle alvási adat, napi aktivitással kapcsolatos infók, pulzusmérések eredményei, ezek mind beleszámítanak majd a végső energiapontba.

Galéria megnyitása

Nem egy teljesen új dologról van szó, más gyártóknál is láttunk már hasonló fejlesztést, a Garmin például már évekkel ezelőtt bevezette a Body Battery funkciót, ami ugyancsak a felhasználók energikusságát fejezi ki egyszerű pontszámokban. Mindenképpen jó hír, hogy már a Samsung eszközeinél is lesz ilyen, és bízunk abban, hogy hasonlóan jól működik majd, mint a Garmin fejlesztése. Az Energy Score már valamiféle módon az MI-nek lesz köszönhető a dél-koreaiak bejelentése alapján.

Az okosórák és a Samsung Health rendszere képes lesz ötleteket adni a felhasználóknak olyan esetekben, amikor azt érzékeli, hogy jóléti szempontból testileg rossz irányba tart. A Wellness Tips betekintést enged a vonatkozó statisztikai adatokba, motivációs tippekkel szolgál, célok meghatározásában lesz partner, és útmutatást is ad arra vonatkozóan, hogy a kitűzött célokat miként lenne érdemes elérni.

Galéria megnyitása

Az alvásfigyelést a Samsung évek óta folyamatosan fejleszti, és idén az saját alvási MI algoritmusával még mélyebb információkat tud majd adni az alvási vázisokról. A Sleep Insights funkció több adatot fog közölni, részletesebb lesz majd az eddiginél is, pedig már jelenleg is rendkívül sokrétű funkcióról beszélünk.

A sportoláshoz pedig új mérőszámokat vezet be a cég, hogy a tulajdonosok még pontosabb képet kapjanak a sporttevékenységeikről. Jön a Workout Routine fejlesztés, ami lehetőséget nyújt arra, hogy különböző sportokat kombináljon saját magának az ember, és ezeket is képes legyen követni az óra megállás nélkül. És ezen a ponton érkezik még a Race mód, ami képes lesz a futóknak, kerékpárosoknak lehetőséget nyújtani arra, hogy a saját idejük ellen versenyezzenek ugyanazon az útvonalon, amin már korábban jártak.

A One UI 6 Watch frissítéssel elérhető lehet majd korábbi eszközökre is, de most nem ez volt a lényeg – az sem biztos, hogy a Galaxy AI kötődésű funkciók mennek majd a régebbi órákon. A Samsung mostani hírrel már az új generációs eszközök bejelentésének ágyazott meg. Valószínűleg a július 10-i eseményén kerülhetnek bejelentésre a következő Galaxy Watch okosórák is, mint ahogy a Galaxy Z szériás okostelefonokat, és a Galaxy Ringet is erre az időpontra várjuk. A friss termékekben már biztosan ott lesznek a fent felsorolt fejlesztések.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére