Megvan az Instagram új vezetője

Megvan az Instagram új vezetője

Kevin Systrom és Mike Krieger szeptember végén döntött úgy, hogy elhagyja az Instagramot. Az alapítók sokáig kitartottak a közösségi képmegosztó élén, de most átadják a helyüket, és Adam Mosseri lesz az, aki a jövőben irányítja majd a Facebook zászlaja alatt működő vállalatot.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Adam Mosseri akkor érkezett az Instagramhoz, amikor Kevin Weil távozott, hogy egyéb területtel foglalkozzon a Facebook berkein belül. Mosseri eddig a termékekért felelős vezető szerepet töltött be, a jövőben viszont a kezébe ragadja az Instagram kormányát. A hírt Systrom és Krieger együtt jelentette be, de ha igazak a pletykák, akkor aligha ők döntöttek így. A pletykák szerint az alapítóknak rossz volt a viszonya Adam Mosserivel – ez is közrejátszhatott a távozásukban –, aki egyébként szoros kapcsolatban áll Mark Zuckerberggel, és talán éppen ennek köszönheti az új pozícióját (is).

Galéria megnyitása
Mike Krieger, Adam Mosseri és Kevin Systrom

Mosseri dizájnerként kezdte a pályafutását, és eleinte önállóan próbált érvényesülni, de 2008-ban csatlakozott a Facebookhoz, ahol nem meglepő módon a dizájnért felelős csapatnak lett a tagja. A szakember az elmúlt 10 évben több posztot is betöltött a vállalatnál (dolgozott a hírfolyamon és a Facebook Mobile alkalmazáson is), utoljára termékmenedzserként tevékenykedett a Facebooknál, amikor megkapta a lehetőséget, hogy vezető beosztásba lépjen az Instagramnál, ahol tovább kamatoztathatta a termékmenedzserként megszerzett tapasztalatait.

Adam Mosseri az Instragram élén már mindenre pontosan ráláthat majd a funkcionalitástól kezdve az üzleti információkig. És az ő feladata lesz az is, hogy új vezetőket vegyen fel a megüresedő helyekre, hiszen az előléptetését követően a képmegosztónak új termékfelelősre lesz szüksége, a távozó Mike Krieger pedig a technológiai vezető volt. Mosseri irányítása alatt az Instagram valószínűleg elkezd a Facebookhoz húzni, az eddiginél szorosabb kapcsolat fonódhat majd a két közösségi felület között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap