Megújult az Apple Clips, jobban igazodik majd a trendekhez

Többféle képformátum támogatott ettől kezdve, és a grafikus felület is átalakult.

Megújult az Apple Clips, jobban igazodik majd a trendekhez

Az Apple Clips fontos része az iPhone-oknak napjainkban, amikor a videózásra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyártók és a felhasználók egyaránt. A Clips révén nagyon könnyen lehet videókat vágni, extrákat hozzáadni a felvételekhez, az elkészült tartalmakat pedig innen meg is oszthatják azonnal az emberek. És a Clips 3.0-ás kiadása számos fontos újítást vezet be.

A fejlesztők végre már lehetőséget nyújtanak a különböző képarányú felvételeknek a kezelésére, ide értve például a vertikális videókat is. Felvehetőek itt jelenetek 16:9-es, 4:3-as vagy akár 1:1-es négyzetes aránnyal is, és ezek fektetve vagy állva is lehetnek. És minden orientáció használható iPaden is, nemcsak iPhone-on.

Galéria megnyitása

Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a Clips 3.0 már sokkal jobban alkalmazható majd a mostani trendek mellett. Hiszen nagyon sokan posztolnak például a Snapchaten, TikTokon és az Instagram Történetekben videókat, és az új formátumok támogatásával ezentúl már az Apple szoftvere ilyen esetekben is jól kiaknázhatóvá válik.

Galéria megnyitása

A verzióváltással az Apple a grafikus felhasználói felületet is átalakította. Ez talán kellemetlenül érinti majd azokat, akik hosszabb ideje alkalmazzák a Clips applikációt, de igazából az egyszerűségre törekedtek a fejlesztők. A cél az volt, hogy intuitívabb legyen. A felvevő képernyőre rácsúszik majd az effekteknek és más videós opcióknak a felhozatala, és nemcsak horizontálisan lehet majd ezek között válogatni, hanem felhúzható lesz a panel teljes képernyőre. Ilyenkor szinte minden lehetőséget azonnal láthatnak majd az emberek, és könnyebben kiválaszthatják az éppen ideálist.

Galéria megnyitása

Minden opciót azonnal böngészhet az ember az új felületen, és a lehetőségeknek a sora is bővült. A Clips 3.0 már az eddiginél nyolccal több matricát tartalmaz, továbbá nagyobb hangsúly helyeződött a személyre szabhatóságra. Van már több zene is, 25 számmal szélesedett a paletta, ami azért nem csekély, ezekkel könnyen feldobhatóak majd a videók. Cím „posztereket” is be lehet már majd állítani, és szövegbuborékokat is többféle formában lehet használni.

Az iPhone 12 használata mellett már a Dolby Vision HDR anyagokat is tudja majd kezelni a Clips. Ennek köszönhetően még látványosabb videókat hozhatnak majd létre a felhasználók az alkalmazással.

A megosztási lapot is átdolgozta az Apple, így ezen már az eddiginél több információ fog megjelenni. Lehet azonnal megosztani továbbra is, de emellett bejött egy videó előnézet, és egy projektfájl exportálásra szolgáló gomb is, ha esetleg úgy küldené el valakinek az ember, hogy a másik fél is tudja még szerkeszteni.

Galéria megnyitása

Az Apple továbbra is úgy tekint a Clipsre, mint egy amatőrök számára ideális szerkesztőre, amivel minimális ismeretek mellett lehet érdekes tartalmakat összehozni – kicsit olyan, mint egy modern iMovie. Az iCloud használata révén ezt minden iOS-es eszközökön szinkronba lehet hozni, és még az Apple Pencil használatára is van mód például az iPadek esetében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap