Megújult a Microsoft híralkalmazása Androidon és iOS--en

A redmondiak átkeresztelték a hírmotorjukat, és a friss appokat úgy alakították ki, hogy azok a releváns híreket szállítsák modern köntösben a felhasználóknak.

Megújult a Microsoft híralkalmazása Androidon és iOS--en

A Microsoft már több mint 20 éve foglalkozik hírekkel, és mostantól Microsoft News néven fut tovább az a motor, ami a híreket szolgáltatja a redmondiak különböző felületei számára. A Microsoft News dolgozik az MSN.com mögött, a Microsoft Edge böngészőben, és egyebek mellett a Windows 10 operációs rendszeren futó News alkalmazás alatt is. A Microsoft hírmotorja az évek során egészen elképesztő mennyiségű hírforrással került kapcsolatba. A vállalat elmondása szerint több mint ezer prémium kiadóval, és több mint 3000 globális lappal dolgoznak együtt azon, hogy a felhasználókhoz eljuttassák a legfontosabb és legfrissebb információkat.

A Microsoft News több lehetőséget is kínál a felhasználóknak arra, hogy személyre szablyák a híroldalaikat a különböző felületeken, így mindenki a számára leglényegesebb témakörökben tájékozódhat elsősorban. A vállalat mesterséges intelligenciát használ a hírek összegyűjtéséhez és kategorizálásához, de a Microsoftnak kiemelkedően fontos, hogy a publikálást már az emberi dolgozókra bízza, így tökéletesen meggyőződhetnek arról, hogy a tartalommal minden rendben van. Jelenleg a világ 50 országában összesen 800 szerkesztő dolgozik azon, hogy a Microsoft News hiteles hírforrásokkal szolgáljon az olvasók számára.

Galéria megnyitása
A Microsoft News indiai hírközpontja.

A Microsoft nemcsak a hírek motorján dolgozott, hanem jelentősen átalakította az Androidra és az iOS-re szabott, szintén Microsoft News néven futó alkalmazásokat is. Az új applikációkra nem kell várni, máris elérhetőek a felhasználók számára. (Miután a Windows 10 Mobile már a redmondiak támogatását sem élvezi, így a Microsoft News app is csak a rivális platformokon újult meg.) A Microsoft célja az volt az új appok megalkotásakor, hogy egy modern és szép felületet hozzon létre az említett platformokon a hírek tálalásra.

Az alkalmazás indítását követően a felhasználóknak lehetősége nyílik beállítani, hogy milyen érdeklődési köreik vannak, és ezt követően automatikusan a személyes konfigurációhoz idomuló hírek fognak elsőbbséget élvezni – mint a többi felület esetében is. Fontos, hogy a nagyobb városok esetében akár a helyi híreket is ki lehet majd választani, de egyébként rengeteg témakörben kínál tartalmakat a Microsoft. A lényeges, sürgős hírek esetében be lehet majd azt állítani, hogy értesítést küldjön az alkalmazás, így olyankor is informálódhat bizonyos eseményekkel kapcsolatban, amikor éppen nem a híreket bújja.

Galéria megnyitása

A megújult applikációhoz új widgetek tartoznak, melyeket úgy alakított ki a Microsoft csapata, hogy a lehető legegyszerűbb hozzáférést nyújtsanak a hírekhez, miközben némi betekintést is engednek azokba. A Microsoft News azon lesz, hogy letisztultan nyújtson kiemelkedő olvasói élményt a folyamatos tartalom szolgáltatásával. Jó hír, hogy a programok kaptak sötét módot is, amit mostanában egyre sűrűbben szoktak hiányolni a felhasználók az applikációkból. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően már elalvás előtt is kényelmesen lehet majd olvasgatni a legfrissebb híreket. És még olyan opció is van, amivel a betűméretet lehet igény szerint módosítani, amivel szintén komfortosabbá tehető a hírek fogyasztása.

A Microsoft News alkalmazást az Android és az iOS esetében is a piacterekről érdemes letölteni.

Microsoft News: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward