Megtévesztőnek tűnik az Oppo Reno 10x Zoom neve

Megtévesztőnek tűnik az Oppo Reno 10x Zoom neve

Az Oppo Reno csúcsvariánsa április első felében mutatkozott be, és bár minden téren kiváló eszköz lett, ennek az a legfontosabb képessége, hogy kiemelkedően tud optikai zoomolni. Viszont a napokban kiderült, hogy igazából nem képes olyan mértékű nagyításra az optikájával, mint ami be lett harangozva.

Könnyen megvezetheti a vásárlókat az Oppo Reno 10x Zoom neve, ugyanis a termék valójában nem képes tízszeres optikai zoomátfogásra. Az előzetes információkkal ellentétben a készüléknek nem 160 milliméteres (ekv. 35 mm) gyújtótávolsággal üzemel a zoomolásra alkalmas kamerája, hanem „csak” 130 milliméteres ez az optika. A korábban beharangozott többi adat rendben van, szóval az elsődleges kameránál 26 milliméteres lencserendszer került bevetésre, az ultraszéles-látószögű pedig 16 milliméteresre lett szabva. Ebből az következik, hogy az Oppo Reno 10x Zoom a valóságban egy kicsivel szerényebb, a normál képalkotóhoz képest ötszörös, az ultraszéles-látószögűhöz viszonyítva pedig nyolcszoros optikai zoomot biztosíthat.

Az Oppo hivatalos honlapja igazából nem említ olyat a vállalat, hogy optikai lenne a 10-szeres zoomolás, hanem úgy beszél erről, hogy hibrid zoomról van szó. Ez talán még elfogadható lenne magyarázatnak, ha a szoftver megoldja a megfelelő mértékű nagyítást, az viszont már mindenképpen a vásárlók megtévesztésének tűnik, hogy a vállalat honlapján 16-160 milliméteres gyújtótávolság olvasható. A kamera applikációja pedig hatszoros és tízszeres beállításokat mutat a zoomolás során. És az eddigi visszajelzések alapján talán a 6-szoros opciónál használhatja pusztán a periszkópos kamerát a program, ebben a módban remek képminőség mellett lehet közelebb hozni a távoli témákat – viszont ezt az Oppo hivatalosan nem erősítette meg.

Galéria megnyitása

Az Oppo Reno 10x Zoom előre láthatólag júniusban fog a boltokba kerülni, és talán addig még tisztázni fogja a vállalat, hogy pontosan milyen beállításokban, mit is csinál a kamera, és a hivatalos honlapon is korrigálja majd a feltüntetett információkat. Kár lenne, ha a megtévesztő marketing miatt támadások érnék a vállalatot, és elvesztené az érdeklődőket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap