Shop menü

MEGLEPŐ ÚJÍTÁSSAL JAVÍTJA A GOOGLE MEET A KONFERENCIAHÍVÁSOK MINŐSÉGÉT

Jön az „adaptív audió” funkció, ami több laptop mikrofonjának hangját képes lesz szinkronizálni a hibrid munkakörnyezetben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepő újítással javítja a Google Meet a konferenciahívások minőségét

A Google Meet folyamatosan fejlődik, a vállalat ezt a platformot annak ellenére kezeli kiemelten, hogy bevétel nincs belőle. Több szolgáltatáshoz is kapcsolódik a Meet, például a Google Workspace-nek egy fontos részeként tekinthetünk rá. Ezért dolgozik a cég azon, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőle, és az utóbbi időben számos kisebb-nagyobb újításról lehetett hallani ennek kapcsán.  

A szolgáltatás legfrissebb újítása, hogy már képes lesz a beszélgetések hangminőségét úgy javítani, hogy szó szerint összehangot teremt a különböző számítógépek között. A hibrid munkavégzés napjainkra mindennapos lett, és megesik az, hogy egy irodában csoportos hívással több notebookon keresztül megy az online kapcsolatot is igénylő tárgyalás. Ilyenkor a hangban kellemetlen anomáliák következhetnek be, és fogja a Google jobban kezelni.

Galéria megnyitása

Az adaptív audió technológiával az egymáshoz közel levő laptopok nem lesznek visszhangosak, képes lesz a hangot összehozni úgy a Meet, hogy zavartalanul üzemelhetnek az egy helyiségben lévő gépek. Így nem kell mindenkinek dedikált iroda, ami főleg a kisebb vállalkozásoknál fontos. Automatikusan felismeri majd a platform, ha több ember is ugyanabban a beszélgetésben vesz részt egy közegben, és önállóan megteremti a szinkront gépek között. Ennek köszönhetően jobb lesz a hangminőség, és az élmény is.

Galéria megnyitása

Először a Google Workspace felhasználók kapják meg az újítást, azon belül is olyanok részesülnek előnyben, akik a Geminire valamilyen formában előfizetnek, és használják az AI Meetings és a AI Meetings kiterjesztéseket. A funkciót manuálisan ki lehet majd kapcsolni, ha valaki erre nem tart igényt, esetleg adatvédelmi aggályai lennének a szinkronizált mikrofonok miatt.

Újítás az is, hogy a Google Meet támogatást nyújt eszközöket könnyebben lehet a továbbiakban menedzselni. Ez főleg a nagyobb irodákban jöhet majd jól, ahol egy sor különböző eszközt lehet a Meet beszélgetésekbe bevonni. A készülékek rendelkezésre állás alapján lehet majd az eszközlistában rendezni, szűrni, és a megjelenítést állítani.

Galéria megnyitása

Egyre többen használják a Meetet igazán nagy csoportok elérésére, és annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjanak a felhasználók a résztvevők viselkedéséről, a továbbiakban már a szekciószobákba mutatott aktivitás is fel fog tűnni a jelenléti kimutatásokban. Ez sok esetben segítheti majd az előadókat, mivel nem kell arra figyelniük, hogy mi zajlik a különböző szekciószobákban, jobban tudnak a feladatukra összpontosítani.

Ugyancsak a nagyobb beszélgetésekben lesz fontos eszköz az is, hogy a videófolyammal nem rendelkezők képét egy pillanat alatt el lehessen rejteni az emberek elől. A grafikus felület elrendezésén belül lesz majd elérhető az új lehetőség, és automatikus rendezés néven fut majd. Ennek köszönhetően nem fog minden ember üres csempéje állandóan látható állapotban helyet foglalni.

Galéria megnyitása

A Google Workspace keretében egy Meet videokonferenciát akár 100 ezer néző is figyelemmel kísérhet egyidejűleg. Ez egy nagyszerű dolog, viszont egy nagyobb érdeklődéssel kísért eseménynél már jelentősebb lehet a késleltetés. Eddig az első 10 ezer néző tudott ultra-alacsony késleltetés mellett belépni a beszélgetésekbe, a továbbiakban viszont már 25 ezer főig képes lesz tartani a szolgáltatás a közvetlenebb kapcsolatot. Függetlenül attól, hogy mobilon vagy PC-n csatlakozik az illető.

Ezeket a fejlesztéseket kivétel nélkül ebben a hónapban jelentette be a Google, és a továbbiakban is készülnek még újításokkal. Valamint az elmúlt hónapokban is voltak olyan fontos fejlesztések, amik hozzájárulhattak a Meet népszerűségéhez. Ilyen volt például az április végén bejelentett hívás átadási lehetőség a különböző támogatott eszközök között.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére