Shop menü

MEGLEPŐ JÓ ÁRON JÖNNEK ÚJ REDMI PROJEKTOROK, SOKAK ÉRDEKLŐDÉSÉT KELTHETIK FEL

A Redmi Projector 2 és ennek a Pro verziója lépett a színre, és mind a kettő egészen sokat ígér, miközben nem különösebben kerülnek sokba.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepő jó áron jönnek új Redmi projektorok, sokak érdeklődését kelthetik fel

A Redmi márkanév alatt általában megszokott az, hogy jó ár-érték arányú eszközöket kapnak a vásárlók, és ezúttal sincs ez másként. A Xiaomi a projektoroknál is arra törekedik, hogy a lehető legtöbbet igyekezzen adni az embereknek egészen kedvező összegért cserébe. Persze nem is 4K lézeres megoldásokra kell számítani.

A Redmi Projector 2 és 2 Pro modellek egyaránt 1920 x 1080 képpontos felbontással üzemelnek. Ebből a szempontból nincs különbség a termékek között, és még a vetített képátló terén is ugyanazt kapják a felhasználók. 40 hüvelyk jelenti a minimumot, a legnagyobb képméret pedig 100 hüvelykes. Egyik készülék sem rövid vetítési távolságú, szóval azzal számolni kell, hogy kb. 270 cm-re a vászontól – vagy vetítési felülettől – képesek elérni a legnagyobb képméretet.

Fényerőben lényegesen jobb a Redmi Projector 2 Pro, mint a szerényebb áron kínált készülék. Majdnem 70 százalékkal magasabb csúcsfényt képes elérni az Redmi Projector 2. Az pedig külön jó hír, hogy a jobb fényerőt nem csupán egy erősebb világítással oldották meg, hanem egy hatékonyabb rendszert használnak. Ennek köszönhetően a fényesebb kép ellenére sem lesz sokkal nagyobb a fogyasztása, miközben nap közben kényelmesebben használható lesz.

A készülékek egyaránt rendelkeznek automatikus beállítási képességgel, az élességet és a kép korrekcióját is meg tudják oldani, de a Redmi Projector 2 Pro ezen a téren már egy kicsit jobb lesz. Ott egy 3D ToF szenzoros rendszer folyamatosan képes a vetített felületen igazítani. így a készülék mozgatásánál sem kell a kalibrálással foglalkozni, pillanatok alatt igazodik a változásokhoz.

A készülékeken a Xiaomi televíziós rendszere fut, szóval lényegesen többet tudnak nyújtani, mint egy mezei projektor. Multimédiás környezethez tervezett lapkák dolgoznak a termékekben, a Projector 2 Próban például egy Amlogic T950D4 teljesít szolgálatot. Nem kevesebb mint 32 GB-nyi tárhely is van, amit nemcsak az alkalmazások, hanem a felhasználók is használhatnak, ha szeretnének offline videózásra tárolni filmeket vagy sorozatokat.

A szerkezetekben van Bluetooth és Wi-Fi kapcsolódási lehetőség egyaránt. Az online kapcsolat létesítése nem okoz nekik problémát, így a streaming szolgáltatásokon keresztül is megoldható a tartalomfogyasztás. Rendelkeznek még a projektorok egy-egy USB csatlakozóval, ami USB 2.0 szabványnak megfelelő, valamint van rajtuk HDMI csatlakozó ARC támogatással, hogy akár jobb hangrendszer csatlakoztatásánál is ki lehessen ezt használni, és van még rajtuk 3,5 mm-es Jack kimenet is.

Egyébként beépített hangszórókkal is felszerelték a tervezők a termékeket, vagyis a kép mellett a hangzásról is tudnak gondoskodni. Elvileg még valamennyi térhatás is kicsikarható belőlük a WANOS támogatás révén, de igazából mind a két szerkezetnek 2 x 3 wattos a hangrendszere, tehát azért megváltásra nem kell számítani. Hangvezérlést is lehetővé tesznek a projektorok, az olcsóbb modellnél csak a távirányítón keresztül megy ez, a drágább gépbe viszont integrált mikrofon is került.

A Redmi Projector 2 Pro minőségibb anyaghasználattal és komolyabb megjelenéssel bír, ennek már egy fémből készült rács a frontja, míg a társa teljesen műanyag. Méretben is kicsit nagyobb a jobb képességű készülék, 198 x 145,6 x 125 mm-es vonalak határolják és 1,3 kg-ot nyom, a Projector 2 pedig 179,4 x 129,5 x 117 milliméteres idomokkal rendelkezik 1,2 kg-os tömeg mellett. Ez utóbbi barna vagy zöld színben kapható, a komolyabb indulónk pedig csak fekete ruhát öltött magára.

A Redmi Projector 2 páros hamarosan elérhető lesz Kínában, és még kezdeti kedvezmények is lesznek rájuk, de ezek nélkül is korrekt árat szabtak nekik. Átszámolva 65 és 80 ezer forintba kerülnek a Full HD projektorok. A Xiaomi néhány projektora már Magyarországra is eljutott, bízunk abban, hogy a Redmi Projector 2 páros is elérhető lesz globálisan.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére