Meglepetés: iTunes támogatás Samsung TV-ken

Meglepetés: iTunes támogatás Samsung TV-ken

A Samsung 13 éve piacvezető a televíziók értékesítésében, és úgy fest, hogy a felhasználói igények kielégítése érdekében még az egyik legnagyobb riválisát is hajlandó támogatni. A vállalat a CES keretében bejelentette, hogy elérhetőek lesznek az iTunes-on található tartalmak a Samsung TV-ken, és nemcsak a jövőben érkező gépeken, hanem a már kereskedelmi forgalomban kaphatókon is.

A vállalat hivatalos közleményben árult el, hogy az iTunes-on található TV műsorok és filmek egy friss alkalmazás telepítését követően válnak hozzáférhetővé a 2018-as és a 2019-es Smart TV modelleken. Szóval annyi feltétele van ennek, hogy „okos” legyen a készülék – a megfelelő operációs rendszer fusson rajta –, így a legolcsóbb eszközöknél le kell majd erről mondani. Az Apple az iTunes révén rengeteg tartalommal szolgál az érdeklődők számára, és így már a Samsung televíziókon is egyszerűen lehet majd fogyasztani ezeket. Érdekesség, hogy lényegében ez lesz az első olyan alkalom, hogy az iTunes elérhetővé válik egy másik gyártó eszközéről.

Galéria megnyitása

Az iTunes támogatás megteremtésének a technikai hátteréről a CES-esen nem beszélt a vállalat, de minden bizonnyal a lehetőségeihez mérten a legjobban kivitelezik ezt a cég szakemberei. Külön meg lett említve például, hogy még a Bixby szolgáltatással indított keresésekkel is lehet majd kutatni az iTunes kínálatában, így még jobb lesz az élmény. Ezzel a lépéssel a Samsung és az Apple egyaránt nyer, de talán a cupertinói alakulat jár jobban a dologgal. Az Apple esetében a szolgáltatások iránti érdeklődés az utóbbi időszakban folyamatosan felfelé ível, a cégnek negyedévről negyedévre rekord bevétele származik a szolgáltatásaiból, és ebből kifolyólag az ünnepi szezonban valószínűleg már 10 milliárd dollárt meghaladó lesz ezen a területen a bevétele. És hamarosan a Samsung révén rengeteg újabb eszközre lesz iTunes támogatás, sok potenciális új vendéggel számolhat az Apple.

Ezen felül pedig a Samsung még az AirPlay 2 támogatásról is gondoskodni fog. Az AirPlay 2 támogatással a Samsung televíziók tulajdonosai könnyedén lejátszhatnak például videókat, fényképeket, zenéket, podcastokat az Apple eszközeiről, közvetlen kapcsolatot használva, mindenféle egyéb kiegészítő nélkül. Itt is azok a készülékek lesznek érintettek, amiket idén fog bemutatni a gyártó, vagy a tavalyi év során debütáltak.

Galéria megnyitása

A Samsung tavasszal újonnan forgalomba kerülő, 2019-es Smart TV modelljein már gyárilag ott lesz az „iTunes Movies and TV Shows” névre hallgató applikáció, azokra az érintett gépekre pedig, amik tavaly futottak be, egy átfogó firmware frissítés révén fog feltelepülni (ami akár egyéb változásokkal is együtt járhat). Az iTunes támogatás valamivel több mint 100 országra terjed ki, az AirPlay 2 támogatás pedig már világszerte 190 országban lesz elérhető a felhasználóknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap