Megjött a Nokia 6-ra az Android Pie

Megjött a Nokia 6-ra az Android Pie

A 2017-es Nokia 6 az egyik legnagyobb példányszámban eladott okostelefonja a HMD Globalnak, ennek a készüléknek rendkívül fontos szerepe volt a múltban, és a vállalat nem feledkezett meg róla. Rengeteg felhasználó örülhet majd annak, hogy már erre a mobilra is telepíthető lesz az Android 9.0 operációs rendszer.

A Nokia 6 már azon készülékek közé tartozik, aminek ez a mostani lesz a második főverziós frissítése, hiszen amikor rajthoz állt, akkor még az Android 7.1 futott rajta, majd jött az Android 8.0/8.1, és most befutott az Android 9.0 is. Érdekesség, hogy kezdetben még nem az Android One platformot követték a finnek, de menet közben átálltak erre, ami a Nokia 6-ot is érintette, részben ennek köszönhetően számolhatunk be a mostani frissítésről is. Ennek a készüléknek valószínűleg egyébként ez már az utolsó főverziós frissítése, de a biztonsági javításokat még nagyjából egy éven át kaphatja továbbra is.

Galéria megnyitása

A Nokia 6 Android Pie frissítése meglehetősen nagyra nőtt, több mint 1,7 GB-ról beszélhetünk, éppen ezért a HMD Global azt javasolja, hogy Wi-Fi kapcsolat mellett kezdjenek bele a felhasználók a letöltésébe. (Korábban még kötelező volt a Nokiáknál a WLAN használata ilyen esetben, de a jelek szerint ennek a korlátozásnak búcsút intett a vállalat.) A hivatalos változáslistán kiemelte a cég, hogy itt már bevezetésre kerül a gesztusvezérlés, az átalakított beállítások menü, valamint az új értesítési rendszer is, ami még hatékonyabban tudja majd kezelni például a csoportos értesítéseket. Az adaptív akkumulátor funkciónál a gépi tanulás felhasználása révén jobb lesz az üzemidő, az adaptív fényerőnek hála pedig a készülék „megtanulja” majd, hogy a felhasználó adott fényviszonyok mellett milyen fényerőt preferál. Az alkalmazástárolónál megjelennek majd az ajánlott appok és műveletek, és itt már a digitális jóléttel kapcsolatos szolgáltatásokkal is számolni lehet.

Fontos még azt elmondani a itt, hogy a biztonsági javításból az aktuálisan elérhető legfrissebb, februári kiadás bukkant itt fel. Szóval nemcsak új lehetőségekkel fognak azok gazdagodni, akik telepítik a Nokia 6 frissítését, hanem nagyobb biztonságban is érezhetik majd magukat.

A HMD Global korábban publikált egy Android Pie frissítési ütemtervet, ami alapján nagy valószínűséggel lehet arra következtetni, hogy melyik korábbi okostelefon követheti majd a Nokia 6-ot a frissítési sorban. Jó eséllyel a Nokia 5.1 lesz az a modell, ami a következő körben sorra kerülhet, ezt pedig a Nokia 3.1, majd a Nokia 2.1 és a Nokia 3 követheti; végül a Nokia 1 is frissülni fog a második negyedév elején, de itt nem a normál Android Pie érkezik majd, hanem annak a fapados, Go edition változata, ami az 1 GB-nyi rendszermemória mellett is elfogadható élményt nyújthat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap