Megjött a HP első SuSe Linux-os gépe

Új ösvényre lépett a HP - bemutatta ugyanis az első Linuxos asztali gépét, amelyet elsősorban kisebb hivataloknak/irodáknak és iskoláknak tervezett.

Megjött a HP első SuSe Linux-os gépe

Új ösvényre lépett a HP - bemutatta ugyanis az első Linuxos asztali gépét, amelyet kisebb hivataloknak/irodáknak és iskoláknak tervezett.

A HP Compaq dc5850 névre hallgató alkotás a maga egyszerű és "darabos" formatervezésével emlékeztet kissé a szintén frissen bemutatott, jóval keménykötésűbb munkaállomásukra, a 4809-re, bár teljesítmény terén már természetesen nem mérhető össze azzal.

Az oprendszert illetően hozzátartozik a tényekhez az is, hogy a SUSE Linux előtelepítése csak opcionális lehetőség - "alapbeállítás" szerint FreeDOS-t tesznek a gépre, a "Linuxosítást" pedig a felhasználóra bízzák, hogy teljesen személyre szabhassa. A Suse-hoz azonban természetesen mindenféleképpen jár a megszokott nyílt forráskódú programok garmadája, OpenOffice-ostul, böngészőstül, mindenestül. Iskolák még vagy 40 oktató célzatú játékot és más tanulási segédeszközöket is kapnak hozzá.

A megszokott, Windowsos változatokhoz képest ez a Linuxos variánst a gyártó igen jelentős árengedménnyel kínálja. Alapállásban ugyanis mindössze $519-et kérnek érte, ami $52-al alacsonyabb a Windowsos változat áránál. Specifikációkat sajnos nem fedtek fel, de az árból és az alap Windowsos rendszerekből kiindulva vélhetőleg itt is 2,2GHz órajel, 512MB memória és 80GB merevlemez körüli értékekre számíthatunk majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward