Shop menü

MEGJELENTEK A PIXEL 8A-T ÁBRÁZOLÓ ELSŐ KÉPEK

Nemcsak renderképeken, hanem valódi fotókon is visszaköszön a mobil, és változást mutat a formája.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megjelentek a Pixel 8a-t ábrázoló első képek

Befutott a Pixel 8 és 8 Pro modell, de a Pixel vonaton nincsen fék, már a Pixel 8a-ról érkeznek a friss pletykák. Holott ez a készülék azért még nem mostanában fog megjelenni, az eddigi trendekből kiindulva igazából leghamarabb tavasszal kerülhet reflektorfénybe. Azonban már most tudni véljük, hogy néz majd ki.

Fotók és renderképek egyaránt megjelentek a Google Pixel 8a okostelefonról, és úgy tűnik, hogy egy gömbölyded eszköz ütheti majd a vásárlók markát jövőre.

A Pixel 8a nagy vonalakban marad az eddigi dizájnnyelvnél, ami lényegében a Pixel 6 széria óta egységes, és ez így jó. A Pixelek általában elég jól mutatnak, még ha nem is mindenkinek jön be például a kamerákat tartalmazó sáv, de tudjuk jól, hogy ez igazából egy szükséges rossz, az optikák enélkül is a levegőbe lógnának.

Galéria megnyitása

Tehát megtartja a „Visor” fantázianéven futó kamerapúpot a Pixel 8a, ami a hátlap dizájnjának a részét képezi mostanra. Ebben az esetben (is) kettő optikát lehet itt kiszúrni, és úgy tűnik, hogy fémből lesz a sáv. Mivel a Pixel 8-nak is csak kettő kamerája van, így ez igazából egyáltalán nem meglepő. Egyelőre nem tudni, hogy milyen képességekkel szolgál majd ez a mobil, de könnyen lehet, hogy 50 MPixeles főkamera és 12 megapixeles társkamera alkot majd egy jó párost.

Galéria megnyitása

A Pixel 7a-hoz képest a forma abból a szempontból fog jelentősebben változni, hogy a sarkak sokkal nagyobb ívet kaphatnak. Lényegesen ívesebb lesz a mobil, vagy ha úgy jobban tetszik, szappan formában fog erősíteni. Ennek köszönhetően nagyon kellemes érzés lesz kézben tartani. Szemlátomást ívesebb még a Pixel 8 modelleknél is.

A készülék a „lesifotókon” már kékben látható, ami a Pixel 8 Pro egyik új színe, szóval könnyen lehet, hogy ezt meg fogja örökölni az olcsóbb okostelefon is. A mobil fémből készült keretbe van foglalva, ez egyértelmű az antennacsíkoknak köszönhetően, amik több ponton is keresztülszelik a keretet. A szerkezet 152,1 x 72,6 x 8,9 milliméteres vonalakkal határolt formában ölthet testet a legfrissebb CAD információk alapján. A megjelenítője pedig 6,1 colos lesz egy átlagos kávával karöltve.

Galéria megnyitása

Az X-en megjelent fotók alatt nagyon sokan azt írták, hogy nem tetszik nekik az új, lekerekített formavilág. Nem talált túl jó fogadtatásra a Pixel 8a a mikroblogon ebből a szempontból, de minden bizonnyal lesznek olyanok is, akiknek pont ez fog jobban tetszeni. Nektek mi a véleményetek az ívesebb kialakításról?

Galéria megnyitása

A Pixel 8a korábbi adatok szerint az „Akita” kódnévre hallgat, és a Tensor G3 rendszerchip munkálkodik majd benne, tehát a teljesítménye hasonló lesz, mint a csúcsmodelleknek. Állítólag ebben az esetben 8 GB memóriával lehet majd számolni, és természetesen az Android 14 fut majd a terméken, mikor jövőre debütálni fog. A Pixel 8 széria már 7 éves támogatással jelent meg, hogy ebben a Pixel 8a is részesülhet-e? Nos, ez még a jövő zenéje.

A Google folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobbak legyen az okostelefonjai, és a Pixel 8 szériánál már az ár is megindult egy kicsit felfelé, ami a vásárlók szempontjából szomorú. Hogy mi lesz ebből a szempontból a Pixel 8a sorsa, azt egyelőre nehéz megmondani. A Pixel 7a idén már úgy jött, hogy drágább lett a Pixel 6a-nál 50 dollárral. A Pixel 7a 500 dolláros összegbe kerül, de igazából a maga nemében így is az egyik legjobb ajánlatnak számít.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére