Megjelent az Instagram Lite

A könnyített képmegosztó applikáció valóban nagyon kicsi lett, de egyelőre nem is került bele minden fontos funkció.

Megjelent az Instagram Lite

Bár az okostelefonok teljesítménye minden árkategóriában nő, és már az olcsóbb mobilok is képesek kielégíteni az alapvető igényeket elfogadható felhasználói élmény biztosítása mellett, szerencsére egyre több vállalat készít a szolgáltatásához olyan alkalmazást, ami a legszerényebb mobilokon is elfut. Ezúttal az Instagram állt elő egy ilyen applikációval.

Befutott az Instagram Lite kiadása, ami remekül passzol majd azokra az eszközökre, amik mostanában az Android 8.1 Oreo (Go edition)-nel érkeznek. Az alacsonyabb rendszermemória és helyhasználathoz optimalizált környezetben ideális társ lesz az Instagram Lite a megosztott képek és videók megtekintéséhez. A szakemberek rendkívül jó munkát végeztek az új alkalmazás fejlesztésekor, egészen elképesztő mértékben sikerült zsugorítani a programot. Az Instagram 32 MB-os méretéhez képez az Instagram Lite mindössze 573 kB-os méretet öltött, szóval alig több mint fél megabájtos lett. Ha minden igaz, akkor ez a program nemcsak gyorsabban mozog majd, hanem alacsonyabb adatforgalmat fog generálni, aminek sokan örülhetnek majd, de főleg a fejlődő országokban lesz ennek igazán nagy jelentősége, ahol a hálózatok is gyengébb minőségűek.

Galéria megnyitása

Az új program természetesen nem nyújt ugyanolyan funkcionalitást, mint a teljes értékű Instagram, de egészen sok dolgot sikerült belesűríteni. A képek és videók folyama gond nélkül végignézhető, lehet kedvelni és követni, a Történetek összes tartalma is látható, továbbá még a szűrőkről sem kell lemondani. Viszont nincs benne bevezetve az új IGTV, a Felfedező témakörei is hiányoznak, és a kereső sem szolgál ajánlásokkal, javaslatokkal, de ezek részben olyan dolgok, amik az Instagramon is csak mostanában jelentek meg. Az igazán fájó hiányosság, hogy nincsen Direkt üzenetek szekció, szóval nem lehet az Instagram Lite-on belül megosztani az ismerősökkel a bejegyzéseket, és az sem lesz látható, ha valaki ír a felhasználónak. Ezeken felül még néhány kisebb funkció maradt ki, de a tartalomfogyasztást tekintve nem jár sok kompromisszummal az Instagram Lite, és a bejegyzések feltöltésére is tökéletesen alkalmas.

Galéria megnyitása

Az pedig, hogy nincs benne Direkt, elvileg csak átmeneti helyzet. Az Instagram Lite hivatalos lapján a Google Play Áruházban az olvasható, hogy már készül a csevegő felület, ahol nyugodtan lehet majd üzeneteket váltani és megosztani is, és nem is fognak lemaradni az emberek az üzeneteikről. A reklámokról nem szólt a fáma egyelőre, szóval azt nem lehet tudni, hogy a hirdetések kimaradtak-e belőle. Amennyiben nincsenek benne reklámok, valószínűleg még többen fogják igénybe venni. (A Messenger Lite például kifejezetten komoly tábort köszönhet annak, hogy reklámmentesen nyújtja a szolgáltatását.)

Az Instagram Lite jelenleg csak Mexikóban érhető el az Android piacterén keresztül, de akik nagyon szeretnék kipróbálni, azok saját felelőségükre, az APKMirror közbenjárásával beszerezhetik a telepítéshez szükséges fájlt. Ami itt néhányakat elkeseríthet, hogy legalább az Android 5.0 Lollipop rendszer szükséges neki, szóval a régebbi eszközöknél nem is érdemes próbálkozni a letöltéssel.

Instagram Lite: Android | APKMirror

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward