Megjelent a PCMark 7

Sok-sok késés után mától végre elérhető a Futuremark PCMark sorozatának legfrissebb tagja, a PCMark 7, amely ahogy az a nevéből is sejthető, csak Windows 7 operációs rendszerrel ellátott konfigurációkon működik.

Megjelent a PCMark 7

Sok-sok késés után mától végre elérhető a Futuremark PCMark sorozatának legfrissebb tagja, a PCMark 7, amely ahogy az a nevéből is sejthető, csak Windows 7 operációs rendszerrel ellátott konfigurációkon működik.

Az új szoftver huszonötféle teszt segítségével próbálja letesztelni az adott konfigurációt, amelyek között webböngészéssel, adattárolással, kép- és videó szerkesztéssel, valamint játékkal foglalkozó tesztrészek egyaránt jelen vannak. Az egyes tesztek önállóan, egy-egy képesség, vagy hardverelem tesztelésére is alkalmasak, de együttesen használva őket a teljes rendszer teljesítményéről is képet kaphatunk. Az ingyenesen elérhető Basic kiadás csak utóbbira, azaz a teljes rendszer teljesítményének vizsgálatára alkalmas.

A PCMark 7 az alábbi teszteket tartalmazza:

[list type="unordered"]

[*]PCMark test: a teljes konfiguráció teljesítményét vizsgálja az összes tesztrész segítségével, majd a teszt végén egy hivatalos PCMark pontszámmal jutalmazza a szoftver az adott rendszert. A Basic kiadásban csak ez a teszt érhető el.

 

[*]Lightweight test: könnyített teszt, ami kifejezetten olyan, főként belépő szintű konfigurációkhoz készült, amelyek a teljes PCMark teszt futtatására alkalmatlanok.

 

[*]Entertainment test: a konfiguráció multimédiás képességeit vizsgálja, némi játékkal megfűszerezve.

 

[*]Creativity test: kép- és videó kezeléssel, illetve szerkesztéssel kapcsolatos tesztek.

 

[*]Productivity test: az adott rendszer produktivitását vizsgálja webböngészéssel és irodai alkalmazásokkal kapcsolatos tesztek segítségével.

 

[*]Computation test: a konfiguráció számítási teljesítményéről ad képet.

 

[*]Storage test: az adattároló alrendszer képességeiről rántja le a leplet.

[/list]

A PCMark 7 futtatásához legalább 1 GHz-es processzorral, 1 GB-nyi rendszermemóriával és DirectX 9-es támogatással ellátott videó vezérlővel ellátott konfigurációra van szükség, amely rendelkezik 10 GB-nyi szabad tárterülettel és a kijelzője vagy monitora képes legalább 1024 x 600 pixeles felbontás kezelésére. A Windows 7-es operációs rendszer megléte természetesen alapkövetelmény, ahogy azt már fentebb is említettük.

A Futuremark új tesztprogramja háromféle változatban érhető el. A Basic kiadás ingyenes, viszont ezzel csak a teljes PCMark tesztet tudjuk lefuttatni. Az Advanced változat 39,95 dollárba kerül, míg a Professional kiadásért már 995 dollárt kell letenni az asztalra.

A szoftverrel kapcsolatban további információk itt találhatóak. Az alkalmazás letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward