Megjelenési dátumot kapott a Snapdragon 875

Nem a Qualcomm, hanem az egyik partnere árulta el, mikor jön a csúcslapka, de más fejlesztésekre is számítani kell.

Megjelenési dátumot kapott a Snapdragon 875

A Qualcomm minden évnek a végén szokott tartani egy fejlesztői konferenciát, aminek keretében általában több újdonsági is a figyelem középpontjába kerül. Ez azért igazán fontos, mert a következő évre tervezett csúcskategóriás rendszerchipje is ekkor szokott jönni, és már tudjuk, mikor lesz ez az esemény 2020-ban.

Ebben az évben december első napján nyitja meg kapuit az a fejlesztői konferencia, aminek a sztárja a Snapdragon 875 lesz. A konferencia kétnapos lesz, és a Qualcomm mindkét napot biztosan meg fogja tölteni különböző újdonságokkal, ahogy azt tette tavaly is. A járvány ellenére a cég szeretne fizikai helyszínt is biztosítani az érdeklődők számára, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ebből mi lesz. Az egészen biztos, hogy a legfontosabb bejelentések online közvetítve lesznek.

Galéria megnyitása

Érdekes módon nem a Qualcomm jelentette be a neves eseményt, hanem Lu Weibing, a Xiaomi elnöke, ezért is kínai szövegű a rendezvényre felhívó, animált grafika. Érdekesség ennek kapcsán, hogy a Xiaomi már akkor elhintette, a Snapdragon 875 érkezését, amikor az Apple bejelentette az A14 rendszerchipet. Azt közölte akkor a vállalat, hogy hamarosan náluk is lesz a kínálatban 5 nm-es lapkával szerelt eszköz.

Azt már jóval korábban sejteni lehetett, hogy a Snapdragon 875 5 nanométeres csíkszélességen fog készülni, de így azt is a Xiaomi kommunikálta elsőként, hogy ez valóban így lesz. A Snapdragon 875-ről hivatalosan még semmit nem lehet tudni, de a pletykák szerint eléggé szép gyorsulásra számíthatunk. Kiszivárgott GeekBench mérési eredmények alapján nagyjából 25%-kal lehet gyorsabb teljes terhelésen a lapka az aktuális csúcsragadozónál, a Snapdragon 865+nál, és ez még nem minden. Egyetlen magon még jelentősebb, közel 30 százalék lehet a teljesítménybeli differencia.

Galéria megnyitása

A dizájnja a lapkának alapvetően nem fog változni, de az ARM legújabb fejlesztéseit fogja már felhasználni, köztük a Cortex-X1 magot is, ami elképesztően nagy teljesítményre képes, viszont a fogyasztása is eléggé magas, de a teljes egység meg fogja őrizni a kiegyensúlyozottságát. Egy X1 magot foglal majd magában a Snapdragon 875 négy rendkívül energiahatékony egység lesz majd benne, és három mag fogja a köztes lépcsőfokot jelenteni.

Tavaly a Qualcomm a Snapdragon 865 mellett bemutatta a Snapdragon 765G-t is, ami elképesztő sikert ért el, csaknem annyi eszközbe került be, mint a vállalat első számú fejlesztése. Amit annak köszönhetett, hogy elérhetőbb áron biztosította az 5G-t, mivel ebben már integrált modem volt. A Snapdragon 765G óriási népszerűségét nagyon nehéz lesz überelnie az utódjának, de állítólag ezt is a decemberi eseményen leplezheti majd le a chipdizájner.

A Qualcomm ezeken felül biztosan készül még más bejelentésekkel is. A chipdizájner portfóliója nagyon széles, és a fejlesztői konferencián pedig még olyan dolgok is előkerülhetnek, amik teljesen újak a palettán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap