Shop menü

MEGINT EGY SOR ÚJÍTÁST HÚZOTT ELŐ A KALAPBÓL A TELEGRAM

A Telegram a továbbiakban még takarékosabb lesz, jobb lesz videózásban, és egyebek mellett könnyebb lesz a meghívók terjesztése.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megint egy sor újítást húzott elő a kalapból a Telegram

Az üzenetküldő szolgáltatások körében a Telegram mutatja a legdinamikusabb fejlődést már hosszú ideje, lényegében nem telik el úgy hónap, hogy ne lenne egy nagyobb csokor újítás az alkalmazáson belül. A matricák és a hangulatjelek szaporítása pedig szerencsére nem elsődleges, noha ez sem szokott elmaradni.

A Telegram nagyon sok energiát fektetett abba, hogy nagyon kicsi helyigényű és alacsony számítási kapacitást igénylő animált matricákat, hangulatjeleket hozzon létre. Továbbá az összes többi animációnál is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minél kevesebb legyen a fogyasztás. Ugyanakkor a vállalat most úgy döntött, hogy a nagyon szerény képességű mobiltelefonok érdekeit szem elé helyezve létrehoz egy olyan lehetőséget, amivel teljesen ki lehet kapcsolni az animációkat.

Mint oly sok mindent, a Telegram azt is egy eléggé egyedi opcióval együtt oldotta meg. Be lehet majd azt állítani, hogy akár automatikusan is kikapcsoljanak az animációk akkor, mikor egy bizonyos szint alá csökken az okostelefon töltöttségi szintje. Ráadásul ez teljesen szabadon lehet szabályozni, tehát akár azt is meg lehet adni, hogy 57% alatt kapcsoljon át az energiatakarékosabb, animációktól mentes módba. Az iOS-nél még a háttérben történő frissítéseket is lehetőség lesz korlátozni.

Galéria megnyitása

A videózásnál a sebességet már nagyon sok lejátszó engedi szabályozni. A Telegramnál is megoldott volt ez eddig is, de most jön egy új manuális opció, ami lehetővé teszi majd azt, hogy a felhasználók egy csíkot húzgálva pont olyan tempót állítsanak be, amit a legjobbnak gondolnak. Akár gyorsítani és hirtelen belassítani is lehet majd menet közben a felvételeket. A minimum és a maximum azért adott, 0,2-szeres és 2,5-szeres tartományban mozgatható a videók tempója szabadon.

A csoportos beszélgetések a Telegramon teljesen természetesek, és a továbbiakban a szolgáltatás már megoldást nyújt arra is, hogy pontosan lehessen látni, hogy kik és mikor látták az üzeneteket. Hosszan kell majd ehhez megnyomni az érdekes üzenetet, ekkor feljönnek a további opciók, és itt lesz az olvasási lista, ezt kell megnyitni a részletekért. Minden felhasználó névvel és pontos megtekintési időponttal együtt szerepel majd a felsorolásban.

Galéria megnyitása

A továbbiakban a Telegram már arra is lehetőséget nyújt majd, hogy automatikuson küldjön ki invitáló linkeket. Könnyebben lehet majd ezáltal csoporttagok között kiszórni meghívókat. Újítás lesz az is, hogy a botnál már a teljes körű lokalizálást is meg lehet majd oldani. Tehát egy magyar Telegram csoporton belül meg lehet majd azt oldani, hogy a bot teljesen magyar nyelven „beszéljen” a csoporttagoknak. Az iOS esetében pedig a beszélgetéseket jobban lehet majd kezelni mappákban, például egy mappa összes beszélgetését olvasottnak lehet jelölni néhány érintéssel. Keresni is könnyebb lesz ezekben.

Galéria megnyitása

A matricáknál még funkcionális változás, hogy innentől be lehet azt állítani, hogy ne legyen dinamikusan rendezve ezeknek a sorrendje. Jelenleg ugyanis a Telegram felemeli a sűrűbben és a legutóbb használt csomagokat, így igazából folyamatosan más sorrendben tűnnek fel a matricák. A dinamikus csomagrendezés kikapcsolása viszont ezt a gondot orvosolja. Ahogy azt már a bevezetőben előre jeleztük, a mostani frissítésben is vannak új matricák, hangulatjelek. Az egyedi animált hangulatjelek kínálata egyre hosszabb és most főleg a prémium előfizetőknek jöttek új opciók.

Galéria megnyitása

Végül azt is megjegyezte a Telegram csapata, hogy ezúttal egészen sok hibát sikerült felszámolni, így stabilabban fog üzemelni a szolgáltatás. Több mint 400 ponton csiszoltak a rendszer működésén.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére