Megérkezett az iOS 13 harmadik bétája

Az iOS 13 ezúttal jelentősebb változást nem hoz látszólag, de sok apróság fedezhető fel benne.

Megérkezett az iOS 13 harmadik bétája

Az Apple már gőzerővel koncentrál az iOS 13 fejlesztésére, és ennek eredményeként készült el a legújabb béta kiadása az operációs rendszernek. Előre láthatólag több béta is készülni fog még a szeptemberi megjelenés előtt, de ezekben egyre kevesebb az újítás, és egyre többször javítanak benne hibákat a fejlesztők, hogy megbízhatóan működjön, mire elkészül.

Az iOS 13 béta 3 esetében a Home alkalmazás több kisebb módosításon is átesett, a Secure Recordings funkciónál például megjelent egy felugró ablak, ami fontos információkkal szolgál. Szintén a Home appot érintő módosítás, hogy egy kicsit eltérő animációk vannak itt, mint amikhez korábban hozzá szokhattak a készüléktulajdonosok, és néhány elemnek az ikonja is le lett cserélve. Az Apple Arcade egy jelentős új szolgáltatás lesz ősztől, és ennek egy új előzetes képe bukkant fel az iOS 13 friss bétájában. És az App Store-on belül az előkészített Arcade lapon az eddiginél több információt lehet majd találni az érkező újítással kapcsolatosan.

Galéria megnyitása
A képek forrása: Apple Insider

Az iPadek esetében az iPadOS-nél újítás, hogy az osztott képernyős nézetben jól látható módon ki lesz az emelve, hogy melyik lap az aktív, hova fog kerülni a szöveg a virtuális billentyűn való gépelés közben. Ez egy olyan apró kényelmi újítás, aminek esetenként valószínűleg mindenki örülni fog. A FaceTime-nál megjelent a beállításokban egy „FaceTime Attention Correction” opció, ami a felhasználó figyelmét követi, viszont ez kizárólag az iPhone XS és az iPhone XS Max esetében van jelen, az iPhone X-nél például már nem. Az Apple korábban levette az Apple ID képernyőjéről a beállításokon belül a Subscriptions gombot, de ez most szerencsére visszakerült, szóval ismét elérhető lesz innen egyszerűen. A kijelölés használata esetén állíthatóvá vált az operációs rendszerben az áttetszőség.

Galéria megnyitása

A virtuális gombsoron néhány billentyűnek a dizájnja módosult az iOS 13 harmadik bétájára. A Health területen belül a Headphone Audio Levels menüpont alatti funkciók új magyarázatot kaptak, hogy mindenki megértse, hogy ezek mire szolgálnak; és még szintén a Health-nél új grafikon is felfedezhető. A teljes oldalas képernyőmentések támogatottak lesznek a Safari böngészőn kívül is. A vészhelyzet esetén értesíthető személyeknek az adatai kiemeltebbek lesznek a kapcsolatokon belül, hogy könnyebben meg lehessen ezeket találni. Az újonnan bevezetésre kerülő Find My alkalmazáson belül megjelent egy friss „Me” lapfül. A Control Center pedig meg lett toldva egy új Noise Cancelation opcióval, ez a beállítási lehetőség a zajszűrés kezelésére szolgál. Az Apple Watch esetében a hangjegyzetek már közvetlenül is működni fognak az iClouddal. A megjelenés előtt álló Apple Card pedig kapott egy bemutató képernyőt a legfontosabb ismeretekkel, és hasonlóan járt a Notes is.

Galéria megnyitása

Az iOS 13 béta 3 azoknak elérhető, akik regisztrált fejlesztői fiókkal használják a készüléküket, és ha korábban még nem telepítették az iOS 13-at, akkor ezt manuálisan kell megoldani. Ellenben, ha a frissíteni kívánt eszközön már az iOS 13 korábbi kiadása fut, akkor szimplán OTA módon van lehetőség a frissítésére. Fontos, hogy ezt továbbra sem érdemes használatba venni olyan gépezeten, ami mindennapos használatban van, mert megbújhatnak még benne komoly fejtörést okozni képes hibák. (Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus tulajdonosok a jelek szerint ebből a körből kimaradnak, ezekre a modellekre az iOS 13 mostani bétája nem vált elérhetővé.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap