Megérkezett az iOS 13.2 második bétája

Az adatvédelem és kamera most is fontos szerepet játszik.

Megérkezett az iOS 13.2 második bétája

Az iOS 13 továbbra is rendkívül dinamikusan fejlődik, az Apple folyamatosan adja ki a különböző frissítéseket, amelyek ugyan hibákat is javítanak, de újításokat is tartalmaznak. Az iOS 13.2 első béta kiadásának érkezésével derült fény a Deep Fusion fotós mód érkezésére, de magában foglalt még ez több Siri-vel kapcsolatos módosítást, elő lett készítve a Research szolgáltatás érkezése, néhány opció helye megváltozott a beállításokban. Dizájnt érintő változások is voltak, az AirPods új ikont kapott, és egyebek mellett a HomeKit‌ kapott egy csoportosító funkciós, amivel több eszközt együttesen lehet kezelni. No, de lássuk, mit tartalmaz az újabb béta.

Az iOS 13.2 béta 2 esetében változott a Home képernyőn 3D Touch vagy Haptic Touch révén előhívható menü. Már egyértelműbb lett az ikonok átrendezésére szolgáló opció neve, és közvetlenül innen is lehet törölni az alkalmazásokat. A Sirit is érte változtatás, de ez inkább a felhasználói szempontból érdekes. Megjelent itt egy bemutató képernyő, amely az iOS 13.2 telepítését követően látható lesz, és lehetőséget nyújt arra, hogy kikapcsolja a készülék tulajdonosa a Siri és a diktálás hangfelvételeinek az Apple-lel való megosztását. Szóval ez adatbiztonsági szempontból érdekes. És ugyanide kapcsolódóan egy jó újítása, hogy akár az összes kapcsolódó előzményt lehet egy pillanat alatt törölni az Apple szervereiről.

 

Galéria megnyitása

Mivel emojikból sosem lehet elég, ezért az Apple ezeknek a sorát is tovább gyarapította. Az új hangulatjelek révén a felhasználók jobban kifejezheti magukat a beszélgetéseik során. Elvileg több mint 60 emoji érkezésével kell számolni az Unicode 12 támogatásnak köszönhetően. Még az emotikonokat érintő változás az is, hogy a kiválasztásnál a bőrszín beállítását könnyebben lehet megoldani.

 

Galéria megnyitása

Még szintén az adatvédelemhez kapcsolódóan újítás az is, hogy egyszerűbben ki lehet kapcsolni az olyan hangfelvételek megosztását, amelyekre az Apple csak a Siri működésének a javítása miatt tartana igényt. Az AirPods pedig itt már nemcsak új ikont, hanem új animációt is kapott, ami a működés szempontjából igazából nem különösebben érdekes, viszont látványosabbá fogja tenni a használatot – ez azonban már a következő generációs, zajszűrős AirPods fülhallgatót érinti.

 

Galéria megnyitása

Végül egy olyan multimédiás újítás is megjelent itt, ami a videózás tekintetében fog előrelépést hozni. Az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max modelleknél már közvetlenül a kamera alkalmazásában lehet majd állítani olyan fontos dolgokat, mint a video felbontása vagy a mozgóképfelvétel sebessége, tehát a másodpercenként megörökített képkockák száma. Természetesen a kamera beállításain belül teljesen függetlenül állítható a felbontás és az FPS szám, annak megfelelően, hogy milyen lehetőségek támogatottak.

 

Galéria megnyitása

Az iOS 13.2 jelen állás szerint az adatvédelemre és a kamerás képességekre lesz legnagyobb hatással. Azt nem lehet tudni, hogy ez pontosan mikor készülhet el, de abból kiindulva, amit az Apple-től megszokhattunk, szinte biztosan lesz még néhány béta kiadás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap