Shop menü

MEGÉRKEZETT A HONOR 200 LITE, NEM LETT OLCSÓ ITTHON

A legfrissebb középkategóriás Honor egy jó versenyző lehetne, de vannak olyan hiányosságai, amik más irányba terelhetik az érdeklődőket.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett a Honor 200 Lite, nem lett olcsó itthon

A Honor 200 Lite egy egészen mutatós mobiltelefon lett, de vannak apró, de fájó hiányosságai. A 6,7 hüvelykes kijelző lenyűgöző színvilággal szolgál majd, 100%-os DCI-P3 színtérlefedést ígér, de minden jel szerint csak 60 Hz-es fog üzemelni, ami 100 ezer forint felett már viszonylag ritka az androidos mezőnyben. A panel egyébként Full HD+ felbontással szolgál, a fényerő pedig a 2000 nitet is elérheti, így ebből a szempontból nem érheti majd kritika.

Galéria megnyitása

A kijelzőhöz hasonlóan vegyes érzelmeket keltő pont a kamerarendszer is. A 108 megapixeles képalkotó mellett hiába van kettő társkamera is, az egyik csak 2 MPixeles és makrózásra képes, a másik pedig már legalább ultraszéles látószögű, de mindössze 5 megapixeles szenzort használ, szóval nem érdemes komoly minőséget várni. A főkamera legalább PDAF eljárást használ és képes a pixelek összevonására, de optikai stabilizátort már nem nyújt, pedig árban hasonló okostelefonoknál ez már nem ördögtől való szerencsére.

Galéria megnyitása

Az előlapi kamerára már büszke a Honor, mivel egy 50 MPixeles szenzort használ abban az esetben. Videózni azonban így is csak 1080p-ben képes, mint ahogy a főkamera sem nyújt Full HD-nál magasabb minőséget mozgóképfelvételek rögzítése esetén.

Az Android 14 operációs rendszerrel jön az újdonság, és a Magic OS legfrissebb kivitelét használja. Ez egyebek mellett olyan extrával is szolgál, mint a Magic Capsule, ami lényegében az Apple-től lemásolt Dynamic Islandet jelenti. A készülék arra is lehetőséget nyújt, hogy két különálló közeget hozzon létre az ember a munkahelyi és a magánéleti használatra.

Galéria megnyitása

A MediaTektől származó Dimensity 6080 lapkát alkalmazza a Honor 200 Lite, ez a normál napi használathoz már elegendő teljesítménnyel szolgál, de nem kell tőle különösebben sokat várni. A RAM 8 GB-os méretet öltött, ami pedig a tárhelyet illeti, 256 GB-tal lehet számolni. Nem esett szó egyelőre arról, hogy más konfigurációban is elérhetővé válna a szerkezet.

A kapcsolati lehetőségek listáját az 5G mobil hálózati modem nyitja, mely mellett a 4G LTE is biztosított a VoLTE opcióval együtt. Van a Honor 200 Lite kelléktárában Bluetooth 5.1 modul, valamint 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő, kétsávos Wi-Fi is. Biztosított tovább a fejlett A-GPS vevő, mely a Galileo rendszerre is képes támaszkodni a gyorsabb és pontosabb működés érdekében. Érdekes módon a specifikáció nem említi az NFC chipet, ha ez kimaradt, az mindenképpen elkeserítő, de Dual-SIM támogatás legalább van.

Galéria megnyitása

Kétféle kék és egy egyszerű fekete színben lesz megvásárolható a Honor 200 Lite. Csak 6,78 milliméter vékony a szerkezet és mindössze 166 gramm a tömege. Ez nagyon jól hangzik mindaddig, ameddig nem kerül szóba az akkumulátor. A hatalmas kijelzővel felvonuló masina csak egy 4500 milliamperórás kapacitású telepet kapott. Tölteni 35 wattal lehet majd, így valamivel kevesebb mint 1 óra alatt lehet majd teljesen feltölteni lemerült helyzetből.

Galéria megnyitása

Az oldalán hordozza az ujjlenyomat-olvasóját a Honor 200 Lite, és villámgyorsan teszi majd a dolgát a biometrikus szenzor. Sajnos 3,5 mm-es Jack nem jutott a készülékbe, csak egy USB-C csatlakozóval rendelkezik, mint a drágább mobiltelefonok. Nem igazán lehet itt semmilyen extráról beszélni, nincs sztereó hangszóró sem, azt emelte még ki a vállalat, hogy a 200 Lite elvileg bírni fogja az eséseket. Kívülről nem úgy tűnik, hogy keménykötésű lenne, de elvileg nem lesz baja néhány keményebb landolástól (1,5 méterről).

Galéria megnyitása

A Honor 200 Lite 330 euróba kerül az eurózóna tagországaiban, a hazai boltok, szolgáltatók kínálatába pedig 130 ezer forintos ajánlott fogyasztói árral karöltve érkezett meg. Az utóbb időben ez az ársáv több érdekes versenyzővel is gyarapodott, szóval nem lesz egyszerű helyzete hírünk alanyának, ha be akarja lopni magát a vásárlók szívébe.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére