Megérkezett a Firefox 6.0-s kiadása

A Mozilla kínálatában a várakozásoknak megfelelően végre megjelent a Firefox legfrissebb, 6.0-s kiadása, amely ezúttal mérföldkőnek számító, komolyabb újításokat nem vonultat fel, inkább kisebb, de hasznos újdonságokkal szolgál és természetesen számos javítást is tartalmaz, amelyek mind a webböngésző stabilitására, mind pedig a biztonságra pozitív hatással vannak.

Megérkezett a Firefox 6.0-s kiadása

A Mozilla kínálatában a várakozásoknak megfelelően végre megjelent a Firefox legfrissebb, 6.0-s kiadása, amely ezúttal mérföldkőnek számító, komolyabb újításokat nem vonultat fel, inkább kisebb, de hasznos újdonságokkal szolgál és természetesen számos javítást is tartalmaz, amelyek mind a webböngésző stabilitására, mind pedig  annak biztonságra pozitív hatással vannak.

Firefox 6.0 asztali konfigurációkra és noteszgépekre

A rendkívül népszerű Firefox legfrissebb változata továbbfejlesztett renderelő motorral érkezik, ami a korábbinál jobb képminőséget biztosít a betűkészletek esetében. A navigációs eszköztárnál is történt egy-két kisebb változás: a címsorban ezentúl kiemelve jelenik meg a betöltött weboldal domain neve, de ezzel együtt az identitás doboz (Identity box) megjelenését is megváltoztatták, így most már egységes, "áramvonalas" részét képezi a címsornak. Ez utóbbiban jelenik meg egy-egy weboldal saját ikonja (Favicon), illetve a biztonsági státusszal kapcsolatos információ is.

Az új webböngésző számos hasznos újítást is kínál, amelyek már inkább a weboldal fejlesztők számára lesznek hasznosak. A szoftverben megjelent az EventSource, amelyben a szerver által küldött események listája található, de ezzel együtt window.matchMedia támogatással is bővült a repertoár. A weboldal fejlesztők munkáját a továbbfejlesztett webkonzol is segíti.

További fontos információ, hogy a Mozilla szoftvermérnökei a Firefox Sync szolgáltatással kapcsolatban is elvégeztek némi optimalizációt, plusz a webböngésző mostantól a korábbinál gyorsabban indul a Panorama használatával is.

Aki szeretné saját maga is kipróbálni, hogy milyen lett az új Firefox, látogasson el ide és töltse le az operációs rendszerének megfelelő változatot.

Firefox 6.0, Androidra is

A Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerek mellett az Android mobil operációs rendszerre is elkészült a Firefox legfrissebb kiadása. Az új változat tovább finomított felhasználói kezelőfelülettel, jobb teljesítménnyel és hatékonyabb memóriakezeléssel érkezik, sőt, néhány  olyan optimalizációt is tartalmaz, ami a tábla PC felhasználók mindennapjait könnyíti meg.

Az újítások között a jobb képminőséget kínáló renderelő motor mellett a korábbinál zökkenőmentesebb kicsinyítést és nagyítást kínáló szolgáltatás is helyet kapott. A friss kiadás jobban együttműködik az érintőkijelzőkre optimalizált weboldalakkal, amilyen például a Google Maps és egyes játékok weboldalai. A szoftver továbbfejlesztett űrlapkitöltés-segítővel is rendelkezik.

A legfrissebb, 6.0-s Firefox-ot az Android Marketen keresztül szerezhetik be az Android alapú okostelefonok és tábla PC-k tulajdonsosai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward