Megbüntették a Samsungot és az Apple-t

Megbüntették a Samsungot és az Apple-t

Olaszországban a versenyhatóság úgy találta, hogy a Samsung és az Apple is vétkes abban az ügyben, amit az okostelefonok szándékos lassítása miatt indítottak a vállalatokkal szemben. És ahhoz mérten, hogy csak egyetlen országról van szó, egészen komoly büntetéseket kaptak a gyártók.

Az Apple és a Samsung is egyforma, 5 millió eurós megrovásban részesült azért, mert olyan szoftverfrissítéseket terjesztett a korábban bemutatott okostelefonjai körében, amik végeredményben hátrányosan érinthették az eszközöket a teljesítmény szempontjából.

Galéria megnyitása

A cupertinói alakulat esetében nem új a dolog, az Apple-t az olasz hatóságok a tavalyi év végén kirobbant botrány nyomán marasztalták el. Arról az esetről van szó, amikor az Apple szándékosan „lentebb csavart” az iPhone-ok sebességét, hogy az idővel megromlott állapotú akkumulátorok ne kapjanak olyan mértékű terhelést, ami miatt akár le is állhatnak alacsony töltöttségi szint mellett. Az Apple-nél igazából nem is az váltotta ki a legnagyobb felháborodást, hogy így jár el a gyártó, hanem az, hogy erről semmilyen formában nem tájékoztatta a tulajdonosokat. És az olaszok úgy találták, hogy az Apple nem adott arról sem megfelelő útmutatást, hogy a felhasználók hogyan tarthatják megfelelő kondícióban az okostelefonjuk telepét, illetve a cserénél miként kell eljárniuk.

Galéria megnyitásaA Samsung ügye már egy kicsit furcsább, az ugyanis egészen mostanáig nem kapott nagy nyilvánosságot. Az olasz bíróság a Galaxy Note 4 nyomán büntette meg a dél-koreaiakat ugyanakkora mértékben, mint az Apple-t. A Samsung állítólag a 2014 szeptemberében kiadott csúcsmodellnél olyan operációs rendszer frissítést tett közzé 2016-ban, ami nem volt megfelelően optimalizálva a készülékre, és ezzel a gyártó is tisztában volt. A vizsgálatok során kiderült, hogy a Galaxy Note 4 olyan frissítést kapott, ami súlyos üzemzavarokhoz vezetett, végeredményben pedig kihathatott az eszköz élettartamára is. A szóban forgó szoftverrel például véletlenszerű újraindulásokat produkált az okostelefon. Természetesen a Samsung nem így látja az esetet, és csalódott a trösztellenes hatóság döntése miatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap