Megbízható appkeresőt fejlesztett a Huawei a Play Áruház „megkerülésére”

A Petal Kereső egy könnyen használható megoldást jelenthet sokak számára a GMS-t nélkülöző mobilokon.

Megbízható appkeresőt fejlesztett a Huawei a Play Áruház „megkerülésére”

A Huawei folyamatosan azon van, hogy a lehető legjobb alkalmazáskínálatot biztosítsa a felhasználók számára az AppGallery keretében, de azzal is tisztában van, hogy képtelen olyan kínálatot kialakítani rövid idő alatt, mint amivel a Play Áruház rendelkezik. Éppen ezért most egy új átmeneti megoldással állt elő a Petal Kereső képében.

Egy olyan alkalmazáskeresőt alkotott a Huawei, amivel az alternatív piactereknek a kínálatát úgy lehet keresni, mintha egyetlen nagy boltban nézelődne az ember. Ezt nem végleges megoldásnak szánja a Huawei, de nagy segítséget jelenthet, míg építgeti az AppGallery kínálatát. A Petal olyan alkalmazásokat is képes kezelni, amik nincsenek bent a Google Play Áruházban.

Galéria megnyitása

A szolgáltatás saját keresősávja widget formájában kitehető a főképernyőre is, itt a háttérben olyan keresők dolgoznak a cég közleménye szerint, mint a Yandex, a Bing és a Qwant. A programokat pedig a felhasználók az ApkMonk, az APKPure, valamint az Aptoide kínálatából érhetik el az AppGallery felhozatalán túl. Ezekben célirányosan keres a szolgáltatás.

Az EMUI 10.1.0.131 esetében már alapból a rendszer részét képez ez az újdonság, és a P40 szérián előre telepítve lesz ezzel a frissítéssel. Akinek pedig még nem érhető el az Emotion UI jelzett verziója, manuálisan telepítheti a Petal Keresőt az AppGallery szolgáltatáson keresztül, ami igazából pillanatok alatt megoldható.

Galéria megnyitása

A program az indulást követően nem alkalmazásokat, hanem híreket tár a felhasználók elé, ezzel azonnal jelezve, hogy nem korlátozódik a képessége csupán programok keresésére. De igazából valószínűleg kevesen lesznek, akik a válogatott hírekért fogják igénybe venni. A felül elhelyezett keresősáv megérintését követően már rögtön a programok kerülnek előtérbe.

Itt anélkül is nagyon sok elérhető applikáció kerül a figyelem középpontjába, hogy bármire rákeresne a felhasználó. Rögtön ki vannak emelve a legnépszerűbb alkalmazások, ezek alatt szerepelnek az alapvető programok, majd az éppen divatos szoftverek is ki vannak emelve. Mindegyik lista hosszasan tartogat appokat, szóval bőven tudnak itt nézelődni az emberek anélkül is, hogy konkrét szoftverre vadásznának. A keresési előzményeket a Petal jegyzi, és ezt egy érintéssel lehet törölni bármikor.

Galéria megnyitása

A programok alatt minden esetben meg van jelenítve, hogy melyik alternatív weboldalról származik. És itt egyetlen gombnyomással lehet indítani a telepítést, no, meg persze meg is lehet nézni a honlapját az applikáció részletes leírásával és pontszámaival. Azokat az alkalmazásokat, amik már telepítve vannak az adott mobilra, meg is lehet nyitni közvetlenül a Petal Keresőből, szóval nagyon hasonlóan működik, mint a hagyományos piacterek.

A szolgáltatás nyitólapján a „Kimondottan Önnek” (hírek) és a Keresés fül mellett van még egy harmadik lap, ami a Saját profilra vezet. Itt megnézheti a felhasználó, hogy milyen fiókkal van bejelentkezve a programban, innen is elérhetőek a keresési előzmények, van egy „Letöltések” szekció, és akadnak beállítások is, ahol a régiót, a biztonságos keresés szigorúságát, valamint a keresések hatáskörét (készüléken belül) lehet állítani.

A Petal Kereső beszél szerencsére magyarul, és egyébként összesen 40 nyelves portfólióval rendelkezik jelenleg, miközben 45 országban érhető el. Az AppGallery kínálatában csak néhány napja jelent meg ez az újdonság, és már közel 1 millió alkalommal töltötték le az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap