Shop menü

MÉG MINDIG VÁRUNK AZ ANDROID 14-RE, MIKÖZBEN MÁR ITT AZ ELSŐ NAGY FRISSÍTÉSE

Sok érdekességet hoz az Android 14 QPR1, de még azt sem tudjuk, mikor kapjuk meg az Android 14-et, bétákból szerencsére már nincs hiány.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Még mindig várunk az Android 14-re, miközben már itt az első nagy frissítése

Az Android 14 béták sorát követően nem a végleges Android 14 kiadás futott be a napokban, hanem az Android 14 QPR1 béta 1. Nem tudni, mikor debütálhat az Android 14, a késés oka sem ismert, de a jelek szerint ettől függetlenül a fejlesztői csapat egy másik szekciója már a rendszer további fejlesztéseivel van elfoglalva, és valóban jó dolgok jönnek.

Az Android 14 QPR1 egy olyan nagyobb funkcionális frissítés lesz, ami az év végére, valamikor decemberre készülhet el. És a friss információk alapján, például több lehetőség lesz benne a képarányok alakításra, ami főleg a táblagépeknél és a hajtogatható mobiloknál lehet érdekes. A Pixel okostelefonok natív webkamera támogatást kapnak majd, ami azt jelenti, hogy egy PC-vel összedugva ezeket, rögtön beállíthatók webkamerának, nem kell hozzá semmi plusz szoftver – erre már hosszú ideje vár a felhasználók egy része.

Galéria megnyitása

Az Android minden jel szerint több információt fog adni az akkumulátorról. A beállításokban már kiolvasható lesz gyárilag a telep kondíciójával kapcsolatos adat, nemcsak azt lehet majd látni, hogy éppen milyen töltöttségi szinten van. Ezt néhány esetben már megoldották egyedileg, innentől viszont az Android is tudja majd. Még a ciklusok számát is írhatja a rendszer.

Galéria megnyitása

Változik a lezárt képernyős óra opciók közül a kétsoros opció, és ennek a működése is alakul majd valamelyest. A Bluetooth eszközök csatlakoztatásakor újítás lesz, hogy már lehet külön audio eszközt kiválasztani a jobb kompatibilitásért. Élő háttereket a lezárt és a normál háttérnek egyedileg lehet már állítani. A Google dolgozik a Készülékkereső fejlesztésén, hogy az hatékonyabban alkalmazható legyen.

Galéria megnyitása

Új fejlesztési eszközök is várnak majd az emberekre, de ez persze nem a hétköznapi felhasználóknak lesznek érdekesek. Olyan beállítási lehetőség is jön, hogy képernyőkímélőnek be lehessen tenni a lezárt képernyőt. A Pixel Tablethez készül a Google új eszközkezelési lehetőségekkel, például azoknak, akik több billentyűvel és tollal is használnák adott esetben a gépet. Több szempontból is fejlődést mutathat majd a Wi-Fi Hotspot funkció.

Galéria megnyitása

Az Android grafikus felhasználói felületét érintő változás lesz a nagyobb képernyővel szerelt termékeknél, hogy a „tálcán” már több különböző „buboréksáv” is megjelenhet. Ez a multitaskingot fogja elősegíteni, és főleg azoknak jöhet majd jól, akik a maximális hatékonyságra törekednek, például dolgoznak a készülékről.

Az Android 14 QPR1 egészen biztos, hogy még egy sor béta kiadást fog kapni, mire bevetésre kész lesz. Ebből a szempontból még inkább az Android 14 lenne az érdekes, ami talán már csak az új Pixelekkel fog debütálni. A Google a tervek szerint október 4-én tartja meg a Pixel 8 széria bemutatóját egyéb Pixel újdonságokkal.

A Google a mostani frissítést a Pixel 5a, a Pixel 6 és 6 Pro, a Pixel 6a, továbbá a Pixel 7 Pro, Pixel 7 és Pixel 7a mobiltelefonokra biztosítja, no, meg persze a Pixel Foldra és a Pixel Tabletre is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére