Shop menü

MÉG HOSSZABB VIDEÓK JÖNNEK A TIKTOKRA

Hol van már az az idő, mikor 15 mp-be bele kellett férni? Hamarosan 120-szor több ideje lesz a készítőknek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Még hosszabb videók jönnek a TikTokra

Lassan egészestés filmeket is megnézhetünk majd a TikTokon – fogalmazódott meg bennem a gondolat a hír láttán, hogy ismét növeli a videók maximális hosszát a platform. Persze a filmezés a TikTokon a megszokott képarányában eléggé extrém mutatvány lenne, de a felvételek hosszát tekintve már tényleg abba az irányba tartunk, hogy ez kivitelehető legyen.

Valószínűleg a TikTok felhasználók jelentős része nem emlékszik már arra, hogy eredtileg 15 másodperc lehetett egy feltöltött videó hossza. Az évek során a limit folyamatosan emelkedett, és mostanra igazából elérte azt a szintet, hogy már egészen gazdag tartalom is elfér egy TikTok videóban. A vállalat viszont úgy döntött, hogy ez már nem elég, jöhet a következő lépés.

A 15 mp-ről előbb 60 mp-re, vagy ha úgy jobban tetszik, 1 percre növelte a korlátot a platform. Ezt követte a 3 perces felső határ, és 2021 óta van a mostani rendszer, melyben akár 10 perces videók is megoszthatóak a szolgáltatás keretei között. De valójában ennél is lehet már hosszabb videókat feltölteni, ha azt fizetős módon teszi meg az ember. Tavaly márciustól kezdődően fizetőfal mögé akár 20 perces hosszúságú videókat is fel lehet tenni.

Az új limit a TikTokon minden eddigi korláton túl mutat, ez ugyanis már 30 perc lesz.

Az utóbbi időben igazából már elég egyértelműen a YouTube territóriumán járt a vállalat, de azzal, hogy már 30 percre emeli a korlátot, igazából frontálisan nekimehet a videomegosztó platformok királyának. Persze a YouTube-on igazából több órás videókat is gond nélkül meg lehet osztani, de azt is egyértelműen lehet látni, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb a 30 percnél hosszabb videó. Az általános vlogok már minden további nélkül beleférnek a félórás limitbe.

Galéria megnyitása

Korábban a YouTube beleharapott a TikTok piacába a Shorts funkció bevezetésével, a TikTok pedig a videók hosszkorlátozásának lazításával lényegében visszavághat a konkurensének.

A 30 perces hossz mellett már tényleg komolyabban teret nyerhetnek a platformon az egészen mély tartalmak is, így például a részletesebb oktatóvideók, pontosabban leírt sütéssel és főzéssel kapcsolatos felvételek, több dolgot bemutató utazásokat megörökítő videók, és így tovább. Itt már végképp nem mondhatják a felhasználók, hogy bármi gátat szab a kreativitásuknak. Akár komplexebb műsorok, televíziós adások is a TikTok felé fordulhatnak, hogy a fiatalabb közönséget is megszólíthassák.

Egyelőre részleteket nem tudunk arról, hogy néz majd ki a gyakorlatban a 30 perces videók megosztás. Ez főleg azért kérdéses, mert jelenleg ugyebár a 20 perces lehetőség is csak akkor érhető el, ha a nézőközönség hajlandó ezért fizetni. Elképzelhető, hogy a 30 perces videóhossz is a fizetőfal mögé feltöltött videók esetén lesz csak elérhető, de könnyen lehet, hogy a friss formáció komolyabb változást indít majd el. Ti mit gondoltok, szükség van a félórás videókra a TikTokon?

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére