Shop menü

MARK ZUCKERBERG AZ IMESSAGE BIZTONSÁGÁN GÚNYOLÓDIK

A Meta hatalmas hirdetőfalon üzeni a felhasználóknak, hogy a kék és zöld buborékok helyett inkább a biztonságot válasszák.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Mark Zuckerberg az iMessage biztonságán gúnyolódik

A WhatsApp számára az elmúlt időszak nem hozott túl sok sikert, egy ideje már nem tud az elvárt tempóval növekedni. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak azon, hogy új funkciókkal lássák el a platformot, ezzel tegyék kívánatosabbá az üzenetküldőt, és a jelek szerint a marketinggépezet is magasabb szintre kapcsolt.

Viszonylag ritka az, hogy egy üzenetküldő szolgáltatás köszön vissza egy órisái hirdetési felületen, de a napokban éppen ezt lehet látni a New York városában található Pennsylvania Station állomás bejárata felett. A Meta befizetett a digitális falon egy meglehetősen agresszív reklámra, amiben az Apple által megbízhatónak tekintett iMessage üzenetküldőből próbál viccet csinálni, és egyszerre a WhatsAppra terelni az embereket.

Egy olyan reklámot tett közzé, melyben a kék és a zöld buborék alatt egy „privát buborék” látható dupla pipával a sarokban, a WhatsAppra utalva. Alá pedig mér azt is kiemelte a Meta, hogy eszközökön átívelő, végponttól végpontig biztosított titkosítás mellett lehet üzeneteket küldeni a WhatsAppon belül. A hirdetésről készült képes pedig Mark Zuckerberg megosztotta az Instagramján, és ezáltal globálisan sok millió felhasználóhoz jut el a mókásnak szánt üzenet.

Galéria megnyitása

„A WhatsApp sokkal megbízhatóbb és biztonságosabb, mint az iMessage, végponttól végpontig tartó titkosítással, amely iPhone-on és Androidon egyaránt működik, beleértve a csoportos beszélgetéseket is.” – tette hozzá megjegyzésként a fotóhoz vállalat alapítója és vezetője. „A WhatsApp segítségével azt is beállíthatja, hogy minden új csevegés egy gombnyomással eltűnjön. Tavaly pedig bevezettük a végponttól végpontig titkosított biztonsági mentéseket is.” Zuckerberg azt hangoztatta, hogy ilyen lehetőség az Apple által fejlesztett üzenetküldő szolgáltatás keretei között még mindig nincs.

Korábbi felmérések szerint az Egyesült Államokban egyébként egészen jól áll a platform, de a jelek szerint a Meta a kék és a zöld buborékokon folyó vitát olyan magaslabdának érezte, amit mindenképpen le akart csapni. Az USA-ban nagyjából 75 millió ember használja a WhatsAppot, csak India és Brazília előzi meg ebből a szempontból. Viszont ez elmúlt egy évben a tíz leggyorsabb növekedést felmutatni képes ország közé Amerika már nem került be. 2021-ben már majdnem csökkenés történt éves szinten, szóval nem meglepő, hogy a cég azért próbálja tolni a szekerét.

Galéria megnyitása

Az utóbbi időben egyre több támadás éri az iPhone-ok gyári csevegőjét, de ettől függetlenül folyamatosan emelkedik a felhasználói tábora. A Google mostanában az RCS támogatás hiánya miatt találja meg rendszeresen. Ha pedig egy kicsit túllépünk a puszta üzeneteken, és például a videohívásokat nézzük, akkor egy idei felmérés szerint igazából a WhatsAppot az Apple eléggé erőteljesen szorongatja a FaceTime révén még kicsit meg is előzi. Nem alaptalan tehát, hogy érdemes lehet egy kicsit a rivális kárára reklámozni a WhatsApp erényeit.

A platformon egyébként az elkövetkezendő időszakban olyan fejlesztésekkel lehet számolni, mint az akár 1024 felhasználós csoportok támogatása, a natív WhatsApp alkalmazása elterjesztése a Windows rendszerű gépeken vagy a csoportos hívások hivatkozással történő megosztása. És a prémium opció is érik már, ez a legutóbbi jelek szerint főleg az üzleti felhasználóknak lehet majd érdekes.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére