Máris itt az iOS 13 követező nagyobb frissítésének első bétája

A Képernyőidő érdekes funkcióval bővült, és javított az Apple a memóriamenedzsmenten.

Máris itt az iOS 13 követező nagyobb frissítésének első bétája

Az Apple az iOS 13 esetében meglehetősen gyorsan pörgeti a frissítéseket, és ezúttal egy olyan kiadás érkezéséről számolhatunk be, ami vizuális és teljesítménybeli előrelépést is jelent egyszerre. A szakemberek kisebb-nagyobb módosításokkal indították el az iOS 13 harmadik jelentősebb frissítését.

Az első látható különbség a telepítést követően az, hogy az Apple Watch alkalmazás ikonja egy kicsit át lett alakítva. Ezt a grafikát úgy módosították az illetékesek, hogy az órán a koronát jobban lehessen látni. Persze ennek túl nagy jelentősége nincs, annak viszont már valószínűleg örülni fog néhány felhasználó, hogy a frissítést követően ki lehet majd kapcsolni a beállításokban a billentyűzet Memoji, illetve az Animoji opcióját. Ilyenkor ezek a matricák nem fognak megjelenni a hangulatjelek felületén.

 

Galéria megnyitása
Balra a régi, jobbra az új Apple Watch ikon

Jelentősebb újítás itt az, hogy a Képernyőidő funkcionalitás tovább bővült. Ezt azért vezette be az Apple, hogy a felhasználók hatékonyabban legyenek képesek kezelni az eszközfüggőségüket, és tisztán átlássák, hogy mennyi időt töltenek el a mobilok és más eszközök nyomkodásával, milyen appokat használnak, és így tovább.

A Képernyőidővel lehet korlátozásokat beállítani különböző módokon, és az iOS 13.3-tól már Communication Limits címszó alatt egy friss lehetőség is akad. Ennek a kiaknázásával azt lehet meghatározni, hogy kivel lehessen telefonálni, üzeneteket váltani és FaceTime beszélgetéseket bonyolítani. Külön szabályozható, hogy a pihenőidőben mely kapcsolatokkal lehessen társalogni, és a csoportokra is egyedi engedélyezés biztosítható. Természetesen a segélyhívás kivételt képez a korlátozások alól, ezt fontos leszögezni.

Galéria megnyitása

Több javítást is belecsempészett az Apple az iOS 13.3-ba, melyek közül egy lényegesebbet külön is érdemes kiemelni. A visszajelzések szerint már nem lehet tapasztalni az új bétában az iOS 13.2-nél észlelt multitasking hibát, aminek bizony komoly negatív hatása volt a teljesítményre és a felhasználói élményre. Egyszerűen túl agresszívan szabadított fel RAM-ot az operációs rendszer, és ennek köszönhetően sűrűbben kellett újratölteni az applikációknak a visszalépések alkalmával. Ennek a változtatásnak valószínűleg sokan fognak majd örülni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az iOS 13.3 mikor fog elkészülni, de nem lenne meglepő, ha még ebben az évben ez is eljutna a felhasználók tömegéhez. A béta kiadásokat mindenki csak saját felelősségére alkalmazza, és ezeket semmi esetre sem érdemes olyan eszközre telepíteni, ami elsődleges használatban van. Bizony előfordulhatnak kellemetlenségek, és akár adatvesztés is történhet a váratlan hibák miatt. Az iOS 13.3 minden készülékre elérhető lesz, amire az iOS 13 megjelent.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap