Már videós podcastek is lehetnek Spotify-on

A zenestreaming platform újabb tartalomforma irányába nyitott, és ez a kezdeményezés messzire vezethet.

Már videós podcastek is lehetnek Spotify-on

A Spotify a világ első számú zenestreaming szolgáltatása, de folyamatosan azon van, hogy egyre szélesebb kínálattal tudjon szolgálni a felhasználók felé, illetve több előadót, partnert vonjon be. A cég ma már nemcsak zenékkel, hanem podcastokkal is szolgál, és látva, hogy a beszélgetős műsoroknak a népszerűsége folyamatosan felfelé ível, úgy döntött, hogy bevezeti a videós formátumot is ezen a fronton.

Mostantól a felhasználók már nemcsak hallgathatják majd a Spotify-t, hanem érdemben videózhatnak is. A videóval egybekötött podcastok a tartalomgyártók számára jobb lehetőségeket nyújtanak, nagyobb rugalmasságról gondoskodnak adott esetben. A beszélgetéseket így az emberek feldobhatják mozgóképekkel, például bejátszhatnak olyan jeleneteket, amiket utána kielemeznek.

A tartalomgyártók igény szerint indíthatnak majd hagyományos és videós podcastokat a jövőben. A felhasználóknak pedig lehetősége lesz majd letölteni ezeket, ha éppen offline kell a felvételnek rendelkezésre állnia utazások alkalmára. Adott esetben pedig csak a hang is hallgatható, ha úgy tudják megoldani a fogyasztást.

Galéria megnyitása

Vannak olyanok, akik a Spotify-on elérhetővé teszik a podcastjaikat, viszont csinálnak néha videós tartalmakat is, és ilyenkor például a YouTube-hoz kell nyúlniuk. Ezentúl viszont már direktben lehet majd a mozgóképpel társított felvételeket is publikálni a Spotify-on. Fontos, hogy a webes és a mobilos felületen is egyformán lehet majd a videókat nézni, szóval minden platformon menni fog a dolog.

Egyelőre még arról nincs szó, hogy bárki megoszthatnak olyan beszélgetés műsorokat, amik videóval is szolgálnak. Most a Spotify még csak néhány kiválasztott csatorna esetében létre ezt meg. Így fest pillanatnyilag a videós formátumot támogató podcastok listája:

  • Book Of Basketball 2.0
  • Fantasy Footballers
  • The Misfits Podcast
  • H3 Podcast
  • The Morning Toast
  • Higher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay
  • The Rooster Teeth Podcast

A listában szerepelnek a Spotify által létrehozott „előadók” és külsős partnerek is. Természetesen ezt a funkciót a Spotify a tervek szerint ki fogja majd terjeszteni, nem kívánja exkluzívként fenntartani. Idővel egyre több beszélgetés műsornak lesz majd meg a lehetősége arra, hogy akár videóval együtt rögzített tartalmakat is megosszon a követőkkel.

A YouTube estében csak azoknak van lehetősége a videókat kizárólag hallgatni, akik fizetnek a szolgáltatásért. Nos, a Spotfy esetében ez nincs így. Bárki bármilyen platformon használja a szolgáltatást, megteheti, hogy nem nézi mellé a videót. Amennyiben azt éppen semmi nem indokolja, mert például egyszerű stúdiós beszélgetés megy, akkor nem kell mondjuk feleslegesen meríteni az adott készüléket ezzel. A háttérben is mehet a hanganyag, teljesen simán lehet váltani a tartalomfogyasztás különböző formái között.

A Spotify-on videózás elindítása nemzetközi szinten történt meg, de ez nem jelenti azt, hogy máris tényleg mindenhol elérhető globálisan. Az újítás fokozatosan fog megjelenni a különböző régióknál a következő napokban, hetekben, de a kiemeltebb területeken már kipróbálható a fenti csatornák esetében.

A vállalat arról egyelőre nem beszélt, hogy más videós tervei is lennének. Viszont látni kell azt, hogy a videózási lehetőséget rengeteg módon lehet kamatoztatni, akár a zenékkel kombináltan is, és a bevételszerzés új formáit is be lehet ezen keresztül hozni. A monetizációról viszont a Spotify egyáltalán nem szeretett volna még most említést tenni. Egyáltalán nem lennénk meglepve, ha igazából a cég sokkal komolyabb terveket is dédelgetne, amiket most még nem tár a nagyérdemű elé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap