Shop menü

MÁR VAN, AHOL TÖBB GALAXY Z FOGYOTT, MINT GALAXY NOTE KORÁBBAN

Európába magas fordulaton pörög a hajtogatható mobilok piaca, és megtörtént az az előzés, amit korábban a Samsung mobilos részlegének elnöke pedzegetett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már van, ahol több Galaxy Z fogyott, mint Galaxy Note korábban

Alig több mint egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Samsung vezetése szerint a Galaxy Note okostelefonok eladási számait túlszárnyalhatják a Galaxy Z modellek eladásai a jövőben. Most pedig már arról szólnak a hírek, hogy az előzés meg is történt egy régióban, méghozzá a mi régiónkban.

„Európában az éves hajtogatható Galaxy értékesítések meghaladták a Galaxy Note széria forgalmát” – jelentette ki Benjamin Braun, a Samsung európai divíziójának marketing vezetője.

A Samsung ebben az évben több mint 10 millió Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefont fog leszállítani, ez már most borítékolható. Nagy segítség lesz a remek eredmény elérésében az ötödik generáció páros megjelenése. A Galaxy Z Flip5 nagyon vonzó lett az új, funkcionálisan kiteljesedett külső képernyőjével, és a Galaxy Z Fold5 dizájnja is úgy változott, hogy elősegítheti a termék népszerűségét – gondolunk itt a teljesen átszabott zsanérra.

T.M. Roh, a Samsung mobilos guruja arra számít, hogy a korábbi Galaxy Note eladásokat a Galaxy Z termékek idővel globálisan is túlszárnyalják majd. A Samsung prémium termékei az egzotikus köntösben Ázsiában is egyre több vásárlót vonzanak, és Észak-Amerikában is felívelőben van a pályafutásuk.

Az eladásokat főleg az olcsóbb modell húzza, ami azért nem meglepő. A Galaxy Z Flip5 nagyobb mennyiségben fogy, mint a Galaxy Z Fold5, de az egy ultraprémium termék méregdrágán. A korábbi években is ugyanezt a tendenciát lehetett látni. A vállalat által közölt adatok szerint 10 eladott hajtogatható okostelefonból 3 darab Galaxy Z Fold5, és 7 darab pedig Galaxy Z Flip5. Ez a nagyjából 70-30 százalékos értékesítési arány volt jellemző az előző generációnál is.

Galéria megnyitása

Azt is elmondta a Samsung, hogy a grafitszürke és a mentazöld opció a legnépszerűbb az új Galaxy Z Flip5-öt vásárlók körében. A lilát és a fehéret kevesebben választják. Az is kiderült, hogy a Galaxy Z Fold5 esetében pedig a jeges kék és a fantom fekete a legtöbbet vásárolt modell.

Még azt is kiemelte a vállalat, hogy az európai közönség különösen kedveli a Galaxy Z Flip5-ben a FlexCam funkciót, ami akkor jön jól, ha az embernek nincs kéznél állvány. Ezt a lehetőséget a Samsung a reklámanyagokban is szokta népszerűsíteni, szóval nem véletlenül jár el így, ilyen apróságokkal tényleg meg lehet fogni az emberek figyelmét. A Galaxy Z Fold5-nél meg az új tálca megjelenése és a vékonyabb S Pen aratott nagyobb sikert.

Galéria megnyitása

A Samsung a Galaxy Z széria tagjai kapcsán elmondta, hogy ezek a lehetőségek széles társházát biztosítják a felhasználók számára. Különösen a Galaxy Z Fold5-öt sokan kedvelik azért, mert a produktivitás tekintetéből egy remek partner. Kényelmesen lehet rajta dokumentumokat kezelni és több ablakot megnyitni párhuzamosan, miközben összehajtva már nem annyira vastag és nehéz, mint az elődje volt.

A vállalat továbbra is uralni szeretné a hajtogatható okostelefonok piacát, és az a hír járja, hogy jövőre már jöhet egy olcsóbb variáns akár a Galaxy Z Fold és a Galaxy Z Flip modellekből is. Ezek még jobban megpörgethetik az eladási számokat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére