Már támogatja a 4K-t a Twitter

Már támogatja a 4K-t a Twitter

A Twitter már korábban elmondta, hogy végre növelni fogja a feltölthető képeknek a felbontását, és ez most történt meg élesben. A mikroblogra ezentúl már akár natív felbontásban lehet majd képeket közölni. Viszont a rendszer továbbra is tömöríteni fogja valamelyest a tartalmakat.

Sose a multimédiás tartalmak magas minőségéről volt híres a Twitter, de ugyanez egyébként sok más közösségi oldalról is elmondható. A mikroblogon viszont mostantól elérhető a 4K minőség is a fényképek esetében, ami mindenképpen jó hír. Így a fotók sokkal szebbek, részletgazdagabbak lesznek még a nagyításoknál is.

Galéria megnyitása

Eredetileg a Twitterre fotókat 2048 x 2048 pixeles méretben lehetett feltölteni legfeljebb, most viszont ezt a korlátot megduplázta a vállalat, így már 4096 x 4096 képpontos képek jelenhetnek meg a posztokban az okostelefonokról. Az iOS és az Android esetében egyaránt felfedezhető lesz a jelentős minőségi változás.

Akkor innentől tömörítésmentesen mennek fel egy átlagos, 12 megapixeles kamera képei? Nos, nem. Korábban, a funkció tesztfázisában már egy szaklap vizsgálata rámutatott arra, hogy azért a Twitter továbbra sem egy az egyben őrzi meg a képeket, amik belül esnek a 4096 pixeles korlátozáson. Kisebbek lesznek a fájlok, de arra vonatkozó adatot a Twitter már nem közölt, hogy milyen méretű tömörítéssel dolgozik a feltöltésnél.

Érdekesség, hogy a webes felület használata esetén a rendszer nem tömörít addig, ameddig a fájlméret 5 MB-on belül marad. Szóval, akik a lehető legjobb minőséget akarják nyújtani a Twitter-csatornájukon, azoknak érdemes egy személyi számítógépről, böngészőn keresztül megosztani a dolgokat.

Galéria megnyitása

Az újítással nem kell mindenkinek élnie, igény szerint lehet váltani a jobb minőség és a korábbi feltöltés módok között. Ez azért fontos, mert valószínűleg lesznek olyanok, akik beérik a korábbi felbontási korlátozással is, mert azzal adatforgalmat tudnak spórolni. Azt is be lehet majd állítani, hogy csak Wi-Fi mellett menjen a magasabb minőség, ami egy egészséges kompromisszumot jelenthet sokak számára.

A Twitter minden Android és iOS rendszert használó számára most tette elérhetővé a 4K feltöltési lehetőséget.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap