Már Podcastokat is ajánlani fog a Spotify

A vállalat ezzel a törekvésével szeretné tovább népszerűsíteni a beszélgetős műsorok hallgatását.

Már Podcastokat is ajánlani fog a Spotify

A Spotify elsősorban a zenékre koncentrál az indulása óta, de az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet szentel arra, hogy a podcastok körüli érdeklődést is felpörgesse. A podcastok talán minden eddiginél jobban mennek világszerte, és a Spotify ezt felismerve szeretne elsődleges fogyasztófelületté válni.

A beszélgetős műsorokban nagy lehetőség rejlik, hiszen azzal együtt, hogy folyamatosan növekedik az igény az ilyenekre, hosszú időre lehet vele lefoglalni az embereket. Míg a dalok mindössze néhány percesek általában, egy podcast nem ritkán meghaladja az egy órát is. És általában addig nem kezd mást keresni az ember, amíg egy adott műsor véget nem ér, szóval hosszan tartó szórakozást jelentenek ezek.

A podcastok továbbá azért is jók, mert folyamatosan új tartalommal szolgálnak, tehát a felhasználó nem fog rájuk unni, mint adott esetben egy zenei lemezre. Egy jó beszélgetős műsor naponta, hetente, vagy legrosszabb esetben havonta új epizóddal szolgál, ami ismét odavonzza a hallgatót a Spotify felületére. A fióktulajdonosok általában 1-2 podcastot szoktak hallgatni, ami részben azért van, mert a többit egyszerűen nem ismerik, nem jut el hozzájuk. És itt jön képbe a Spotify legfrissebb újítása.

Your Daily Podcasts címszó alatt a vállalat egy olyan listát hozott létre a felhasználók számára, ami teljesen személyre szabottan fog kínálni olyan podcastokat, amik talán érdekelhetik a felhasználókat. Így a látogatók új műsorokkal ismerkedhetnek meg, és ezeket is elkezdhetik hallgatni, amikor éppen a kedvelt csatornáikon nincsen friss rész. Így már napestig is hallgathatják majd az emberek a különböző podcastokat.

Galéria megnyitása

Nem meglepő módon a Discover Weekly funkció és a Daily Mix listák mögött álló algoritmust használta fel a Spotify a podcastajánló létrehozására is. A megfelelő ajánlások érdekében vizsgálva lesznek a műsorfogyasztási szokások - miket követ az ember, miket hallgatott korábban. De feltűnhetnek majd olyan podcastok is az ajánlóban, amiket nagyon sokan követnek, vagy amelyek közvetve érdekelhetik az embereket egy-egy témához kapcsolódóan. Vannak olyan podcastok is, amikbe nem lehet egyszerűen bekapcsolódni, mert nagymértékben függnek a korábbi epizódoktól; ilyen esetekben lehet majd hallgatni egy rövid ismertetőt, és a felhasználó elkezdheti a fogyasztást a korábbi részektől, hogy ne maradjon ki semmiből, illetve ne is legyen semmi elspoilerezve a történetből.

A Your Daily Podcasts újítás mindenkinél működni fog, aki az elmúlt 90 napban valamilyen beszélgetős műsorra rákattintott, szóval akár minimális érdeklődést mutatott ilyen irányba. A Your Daily Podcasts listának a megtalálása nem lesz nehéz, a nyitóképernyőtől kezdve több ponton is fel fog ez bukkanni a Spotify megnyitását követően, hogy senkinek se kerülje el a figyelmét.

Az új funkció fokozatosan fog eljutni az emberekhez. A vállalat elmondása szerint az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Svédországban, Mexikóban, Brazíliában, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon jelent meg először a Your Daily Podcasts. Szerencsére már magyar nyelvű podcastok is szép számmal találhatóak a Spotify kínálatában, így a hazai felhasználók is örülhetnek majd ennek az újításnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap