Már nem teljesen korlátlan a Google Fotók

Már nem teljesen korlátlan a Google Fotók

A Google a Fotók szolgáltatás esetében lényegében korlátlan feltöltési lehetőséget biztosított a fényképek és a videók esetében egyaránt, a napokban azonban ez valamelyest megváltozott. A keresőóriás szigorított a felhasználási feltételeken, de bizonyos feltételek mellett továbbra is bármennyi mozgókép és fotó menthető erre a tárhelyre.

A Google Fotók szinte minden fontos platformról elérhető, támogatja az Androidot, az iOS-t, a macOS-t és a Windowst is, és mivel ingyenes tárolási lehetőséget nyújt, ezért az sem meglepő, hogy nagy népszerűségnek örvend. A közkedveltsége viszont a jövőben egy kicsit visszább eshet, ugyanis a Google december 6-tól kezdve a videóknál már csak a támogatott fájlformátumok esetében nyújt ingyenes tárolásra módot, minden más esetben beleszámolja majd a felhasználó Google-fiókjához kapcsolódó adatkeretbe a tartalmakat attól függetlenül, hogy azok a Fotók szolgáltatás felületére töltődnek fel.

Fontos megjegyezni, hogy a vállalat egyébként nagyon széles támogatással szolgál a videók fájlformátumait illetően, szóval ez viszonylag kevés embert fog komolyabban érinteni. A hivatalos honlap tanúsága szerint az. MPG, a .mOd, az .mmv, a .tod, a .wmv, az .asf, az .avi, a .divx, a .mov, az .m4v, a .3gp, a .3g2, az .mp4, az .m2t, az .m2ts, az .mtS és az .mkv anyagok tárolása nem okoz majd problémát a jövőben sem. A hatalmas tárhelyet felemésztő, tömörítetlen RAW anyagokat viszont már azonnal ki fogja „számlázni” a Google.

A vállalat a mostani lépésre egyébként valószínűleg nem elsősorban azért szánta el magát, mert nem bírta tárolni az egzotikusabb kiterjesztésű videókat, hanem inkább azért dönthetett így, mert sokan visszaéltek a lehetőséggel. A felhasználók esetenként a nagyméretű fájlokat videóknak próbálták álcázni, és így tárolták ingyenesen a Google Fotók rendszerében, de mostantól a feltöltések feldolgozás során azonnal kiderül majd, ha ilyennel próbálkozik valaki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap