Shop menü

MÁR LEHET 2 ÓRÁS VIDEÓKAT MEGOSZTANI A TWITTEREN, A RAZER MEGLEPŐ MÓDON ÉLT EZZEL

A Twitter Blue egyre többet nyújt, de arra is ki kell térnünk, hogy meglehetősen érdekes jelenségre lehettek figyelmesek a felhasználók.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már lehet 2 órás videókat megosztani a Twitteren, a Razer meglepő módon élt ezzel

A Twitter Blue előfizetőknek Elon Musk már hónapokkal ezelőtt megígérte, hogy lehetőséget kapnak majd arra, hogy egészen hosszú videókat is feltölthessenek majd, eddig ugyanis 2 perc és 20 másodperc jelentette a maximumot.

Akik fizetnek, azok a továbbiakban már akár egészestés filmeket is megoszthatnának, ha ez nem ütközne a szabályzatba. Az új limit immáron 2 óra, és egészen jó minőséget lehet majd elérni az alapján, ami a fájlok méretére vonatkozik. Ugyanis 8 GB-ba kell beleférnie az anyagoknak, de 4K Ultra HD támogatás nincs, 1080p jelenti a plafont, de már ez is fejlődés, hiszen eddig legfeljebb 720p-s felvételeket kezelt a Twitter.

Miután elindult a hosszú videók megosztási lehetősége, nem meglepő módon az első hollywoodi alkotások is megjelentek a platformon. Ez szinte minden videomegosztónál problémát jelent, szóval a Twitter már felkészülve várta ezt. Felkerült a mikroblogra például a Harmadik Shrek, de ez nagyon hamar el is lett távolítva a szerzői jogi problémák miatt. Szóval jogvédett dolgokat nem lehet megosztani engedély nélkül, attól függetlenül, hogy innentől ennek technikai akadálya igazából nincs.

Galéria megnyitása

Egyelőre csak iOS-t futtató okostelefonokon és weben keresztül megy a feltöltés, az androidos tábornak egy kicsit még várnia kell erre az újításra. Akik nem Blue előfizetők, azoknak továbbra is meg kell majd elégednie a 140 másodperccel, ami a rendelkezésükre áll.

A Twitter nagyon hosszú ideig szorította kemény korlátok közé az embereket, a 280 karakteres bővítést is nehezen akarta meglépni, de Elon Musk más irányba viszi el a platformot. Aki fizet, annak lassan már nem is kell limitekkel foglalkoznia. A Blue tagok számára korábban lehetővé tette, hogy 4000 karakteres bejegyzéseket hozzanak létre, amit április végén még tovább bővített 10 ezer karakterre. Most pedig már a korábbi videókat érintő korlátozásnak is búcsút lehet intenie azoknak, akik fizetnek.

A Razer arany jelzéssel a neve mellett van jelent a Twitteren, ami azt jelenti, hogy kifizeti azt a csillagászati összeget, amit a céges profiloknál megkér a mikroblog. A gamereket célzó termékekben utazó vállalat pedig az elsők között használta ki az új lehetőséget, és egy monumentális bemutatóvideót osztott meg a követőivel, aminek gyorsan híre ment. Már több mint 200 ezer megtekintésen is túl van a nagyjából 1,5 órás tartalomnak.

Fejhallgató, fülhallgató, táblagép, okostelefon, notebook, mikrofon, szék és még sok egyéb termék tűnik fel az anyagban. Billentyűzetek és egerek korlátlan mennyiségben vannak jelen a képsorokon, nem meglepő módon ezek dominálnak.

Azt mindenképpen jó látni, hogy a Twitter igyekszik a korábban megígért fejlesztéseket, extrákat biztosítani a Blue előfizetőknek, azonban látni kell azt is, hogy a platformnál megint egy működési zavar lépett fel. Emberek arra kezdtek panaszkodni, hogy kitörölt megosztások és bejegyzések a semmiből, teljesen megmagyarázhatatlan módon, újra megjelentek a profiljukban.

Galéria megnyitása

Nem tudni, hogy mi történt, a Twitter semmit nem közölt az ügyben, de az egészen valószínű, hogy milliós nagyságrendben lehet az érintettek száma. Megkérdezni nem érdemes a mikroblog sajtóosztályát a különös probléma kapcsán, a választ úgyis mind tudjuk, hiszen csak egy kaki hangulatjelet küld az automata üzenőrendszer. Bízunk ebben, hogy ettől függetlenül a Twitter tud a hibáról, és hamarosan rendbe hozza a dolgot.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére