Már az iPhone 11 is készül Indiában

Már az iPhone 11 is készül Indiában

Az Apple folyamatosan azon dolgozik a legnagyobb gyártópartnerével, a Foxconnal közösen, hogy fokozatosan függetlenítse Kínától az okostelefonjainak az összeszerelését. És az egyik legnagyobb Kínán kívül iPhone gyártó üzem mára Indiában található. Ennek kapcsán számolhatunk most be arról, hogy az aktuális modelleknek a gyártását is elkezdte.

Lépésről, lépésre építi fel az Apple az indiai gyártást, és egyre hamarabb kezd el aktuális készülékeket előállítani Indiában. Továbbá a gyártókapacitást is állandóan növeli az Apple a Foxconnal együttműködve. Csennai ad otthont annak a létesítménynek, ahol a Foxconn jelenleg érintett összeszerelő üzeme található. Itt készülnek az iPhone 11 modellek, amiknek az első szállítmánya már el is jutott a helyi kereskedésekbe. Indiában már kapható a helyben készült iPhone.

Galéria megnyitása

Az indiai gyártás még az első generációs iPhone SE modellnek az előállításával vette kezdetét, és annak idején ezért nem is a Foxconn, hanem az Apple egy kisebb partnere, a Wistron felelt. Sőt mi több, igazából még az iPhone 6s és az iPhone 7 gyártását is a Wistron vitte magában Indiában, csak ezeket követően lépett a színre a Foxconn Indiában.

De miért is olyan fontos az, hogy legyen indiai gyártás? Nos, egyrészt ezáltal az Apple több lábon tud állni, ha esetleg a Donald Trump által vezetett amerikai kormány olyan megszorításokat hozna, amik a cupertinóiak termékeit is érzékenyen érintik Kínában. De egyelőre a cég elsődleges érdeke, hogy ezáltal nem kell megfizetni az extra importadót, ami Indiában nagyon magas, nagyjából 20 százalékos plusz teher minden terméken. Így lehet az iPhone-okat Indiában versenyképesebb áron adni, miközben akár nagyobb profit is érhető el.

Kíváncsian várjuk, hogy a továbbiakban miként alakul majd az indiai iPhone termelése a Foxconnak, mivel nem túl régen olyan jelentés bukkant fel, ami szerint ezen a fronton jelentős erősítésre lehet számítani. Állítólag 1 milliárd dolláros összeget szán arra a Foxconn, hogy fejlessze az üzemeit, jelentősen növelje a gyártókapacitását Indiában. És a helyi kormány kiemelkedően támogatja az ilyen jellegű beruházásokat, mivel ezzel munkahelyek jönnek létre, és a globális gazdaságban erősödik India pozíciója.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap